ELS BISBES S'OFENEN PER UNA CAPSA DE LLUMINS


El secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), José María Gil Tamayo, ha demanat al Museu Reina Sofia la retirada de les obres que "ofenen" els sentiments religiosos que conté l'exposició 'Un saber realment útil". Una d'aquestes obres mostra una caixa de llumins amb la inscripció 'L'única Església que il·lumina és la que crema. ¡Contribueixi!'. El museu va rebutjar fa unes setmanes censurar aquesta obra i ha assegurat que "respecta la llibertat d'expressió" davant les queixes manifestades per l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians i Hazteoir.org, entre d'altres. 
"El Museu Reina Sofia respecta la llibertat d'expressió i la llibertat de creació artística, de la mateixa manera que respecta totes les creences i la llibertat d'opinió de les persones que han sentit ferida la seva sensibilitat", va comunicar el museu en una nota de premsa. Aquests arguments no satisfan Gil Tamayo, qui ha subratllat: "El sentiment religiós ha de ser respectat. L'art i la llibertat no ens emparen per a la transgressió sinó que és la via per a una convivència en respecte i harmonia dels drets fonamentals. La demano (la retirada de les obres) i la demanaria també si ofengués els sentiments dels creients de la religió islàmica, jueva o evangèlica". Per a Gil Tamayo, els sentiments de les persones "mereixen un respecte" i, per això, tot i que considera que "és necessària la llibertat d'expressió i de pensament", adverteix que "les llibertats no són l'absolut sinó la dignitat de la persona humana".


Frase que l'han agafada de Kropotkin

I parlant d'agafar, ai! com se l'agafen amb paper de fumar els capitostos de la secta, mentre miren cap a un altre costat amb l'assumpte gravíssim dels capellans pederastes de Granada, ells a la seva, i no entenc que els molesta de l'obra d'art, al cap i a la fi exhibeix una veritat com un temple, i és cert a més, que en aquest país fa massa temps que no es cremen ni esglésies ni convents, una tradició que hauria de conservar-se encara que sigui per pura higiene i també per mantenirla viva. Mentrestant ells podem seguint donant pel cul a la mainada que és un dels seus esports favorits, que això no els escandalitza ni ofén.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Estos capitostes no dicen nada de lo que pasa en Granada ??????

  ResponElimina
 2. Sento molt haver d'estar una mica d'acord amb els bisbes però no m'agraden gens les crides a cremar res, sigui el que sigui.

  ResponElimina
 3. Ho se Júlia, hi ha provocacions que no cal, se les podrien estalviar, com aquesta frase de Kropotkin que ja té els seus anys, i no deixa de ser un pour parler teòric, mentre que els pederastes de GRANADA, D'ALTRES CONTRADES I ELS QUE NO S'HAN DESCOBERT ENCARA són una realitat palesa que fereix i que aquesta colla de sàtrapes ningunegen i miren de tapar com sigui.

  ResponElimina
 4. Precisament el més gran nombre d'abusos a infants, avui, es donen a l'interior de les famílies, no trec culpa als capellans però també hi ha molts pederastes que no ho són i a l'inrevés.

  Em considero pràcticament atea però a les esglésies també s'hi va refugiar gent en temps difícils, a tot arreu hi ha de tot.

  ResponElimina
 5. Júlia: els de la secta tenen molt més delicte, no pots estar pontificant tot el sant dia al personal i després abusar de la canalla, vindria a ser com el cas de Jordi Pujol, sempre estaba renyant-no's, donant-no's lliçons d'etica i moral, i ja ho has vist.

  ResponElimina
 6. No diré que no però em temo que per a les víctimes no hi ha gaire diferència entre que l'abusador sigui un mossèn o un seu tiet comunista i la secta és molt diversa, com totes, prou bé ho saps tu.

  ResponElimina
 7. Ho sé Júlia, però amb aquests és com alló de la dona del Cesar, AH! I SÓN COL·LEGUES NOSTRES:

  http://helenasubirats.blogspot.com.es/2014/11/los-sacerdotes-investigados-por.html

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada