ÚLTIMS ESCRITS
latest

dijous, 20 de novembre de 2014

L'OBSCÈ NEGOCI DE LA MORT


Els ciutadans hem de patir molts abusos per part del capital i tambè de les administracions, i un dels que més seria el del cost de la mort, o dit d’una altra manera, del que costa enterrar a una persona. Sembla ser que el mínim son 2500/3000 euros, i aixó és una obscenitat, el més abjecte que es pot fer i és fa, és abusar de les famílies amb el mort de cos present quan no estàs per endergues i dius que si a tot. I legalment, t’estafen amb la connivència de la administració, o es que heu vist mai algun candidat a President del Govern o a Batlle que parli d’aquest assumpte de les funeràries. No, perquè es el gran negoci on hi suca molta gent. Encara no entenc com algú no s’hi ha posat seriosament en aquesta qüestió o hi han funeràries alternatives a preus raonables, tot i que em sembla que aixó es una concessió (monopoli) i no oblidem que concessió rima amb corrupció. 
Quan jo em mori, vull que em cremin i llencin les cendres al primer abocador que trobin, es tracta de contaminar el mínim possible, encara que es veu que incinerar també contamina i força.
Ho dic ara que es veu que si vols poden enviar les teves cendres a la lluna, per un  mòdic preu o fins i tot que tornin a la terra en forma de pluja o neu, són les bestieses d'aquesta societat avorrida i idiota amb la que ens ha tocat conviure. Ja ho deia Cioran: La naturalesa, buscant una fórmula que pogués satisfer a tothom, escolli finalment la mort, la qual, com era de esperar, no ha satisfet a ningú, i aqui es podria afegir: llevat dels cràpules dels Serveis Funeraris i els seus comissionistes. 
      
« PREV
NEXT »

4 comentaris

 1. En Barcelona, el entierro más económico no sale por menos de 10.000...si tal como lees, 10.000.
  Eso es el problema de que sea un ente público municipal. No hay competencia y si te gusta como sino has de pagar.

  ResponElimina
 2. d'això em queixo Miquel, de que és un monopoli obligatori i monopoli rima amb robatori. Però fixa't que ningu es questiona ni tan sols acabar amb aquest monopoli, és un gran negoci, un obscè negoci on hi ha tants caps i tants barrets, i uns quants barruts.

  ResponElimina
 3. Dos mesos fa que hem enterrat la mare.
  Ha pagat "els morts", ella ho deia així, 47 anys.... 47!
  Doncs tenint ella el seu nitxo ens han dit que han arribat els diners justets! Ni un euro menys ni un més!
  Com be´dius, amb el mort, la morta, allà... ningú discuteix.
  Un monopoli indecent!

  ResponElimina
 4. Abans diria que ho feia tothom JOANA, els meus pares el primer que varen fer acaats de casar va ser apubntar-se a l'OCASO, ja li dic jo, Santiago, ha pagar un mausoleu amb tants anys, però en realitat he hagut de pagar 950 euros per mantenir el ninxol 50 anys més.

  ResponElimina