ÚLTIMS ESCRITS
latest

diumenge, 2 de novembre de 2014

TANGENTOPOLI A ESPANYAUn partit de vuit mesos d'antiguitat pot alterar el mapa polític espanyol de les últimes quatre dècades. Si se celebressin ara eleccions generals, Podemos es posaria al capdavant amb un 27% dels vots, a 1,5 punts del PSOE i a 7 punts del PP, la intenció de vot es desploma un 20%. 
Aquest és el resultat que dóna l'enquesta de Metroscopia per a El País, realitzada durant la setmana negra de la corrupció. El sondeig és una instantània de l'estat d'ànim ciutadà més que una predicció del vot. La majoria dels enquestats, de fet, considera que Podemos no té idees clares sobre com superar la crisi econòmica, i que les seves propostes no són realistes i ni tan sols consideren que sigui l'únic partit en què es pugui confiar. 
Tot això succeeix gràcies a la ineficiència de Pp i PSOE, unit a l'augment de la corrupció, res de nou sota el sol, només que sembla que ara s'airegen més els draps bruts. 
Una cosa semblant va passar a Itàlia fa 20 anys, quan la Tangentopoli, i la gairebé desaparició de partits consolidats com la Democràcia cristiana o els socialistes del PSI i ¿quin va ser el resultat?: aparèixer el Populisme de Berlusconi i Itàlia està on estava a dia de avui, o potser pitjor. Compte doncs amb votar alegrement a Podemos només com a acte de protesta o càstig als dos partits tradicionals, el remei pot ser pitjor que la malaltia.

« PREV
NEXT »

10 comentaris

 1. El que passa és que del que s'acusa a Podemos, tot i que no és sant de la meva devoció, es podria autoacusar molta gent dels partits 'oficials', la veritat. La mateixa Esquerra fa sovint discursos de tipus `podemos',la veritat. Voler no és poder, he, he.

  ResponElimina
 2. Podemos és el papus, els té a tots els partits molt preocupats pel seu ascens vertiginós, ves que els hi passi com a Joaquin Murrieta, que a mi si que em preocupa Podemos, però no en el sentit que preocupa als partits. Vaig veure l'entrevista del Risto a Pablo Iglesias, i allí hi ha molt poca cosa, molta inconsistencia i massa populisme demagógic i bufar coloms, la sensacio és de una enorme buidor, i darrere d'ell em sembla que no hi ha gran cosa més.

  ResponElimina
 3. Passa com amb d'altres temes, quan més en reprimeixin la presència a les teles i més el critiquin, més creixerà, ens agradi o no.

  ResponElimina
 4. Y problema número 2:
  Decía Serrat qué " harto ya de estar harto ya me cansé ", ¿ qué alternativa coherente y razonable hay ?
  No creo en los nacionalismos, luego los descarto. (CiU, ER)
  No creo en las derechas, luego las descarto (PP, Cds, UPd)
  No creo en IU desde Saura, porque se ha de ser muy tarambana para aliarse con los ecos, bios, bicing y todos los restos de trozos de retal de pedacitos de partidos pululantes para estar en el poder.
  Me falta una persona con base, un Galván, un Anguita, a las malas un Felipe del 1983, alguién que quiera sacar esto adelante
  Yo lo tengo difícil para votar, muy difícil.
  En referencia Podemos es la reacción a la acción al agitar una cocacola con mucha rabia y abrirla...pero después se desbrava, no lo olvidemos.
  Salut

  ResponElimina
 5. Júlia, el problema de Podemos és que és un moviment més que un partit, i la sensació és d'una enorme inconsistència. Ara, els tenen acollonits, menys de matar a Kennefy els han acusat de gairebé tot.

  ResponElimina
 6. Miquel, Tierno Galvan era un cinic teòric, Anguita un teoric mesiànic amb ínfules dictatoriala populistoides i Felipe no era res al 83 i encara és menys ara.
  No hi ha ningú, ni un sol home de nivell per dirigir el país, i els que en tenen esàn per altres coses.
  És trist pero jo ho veig així.

  ResponElimina
 7. La democracia es asi, para evitar los caprichos de los tiranos nos vemos obligados a respetar los caprichos del pueblo, que en no pocas ocasiones han sido tremedamente perniciosos, pero nuestros. Es la ausencia de lideres la que propicia esto. Un saludo.

  ResponElimina
 8. Miquel, lo siento però Tierno era un bluf, como remarca Francesc, Anguita és un hombre honrado pero poco flexible que del tema catalán no entendió nada nunca y el primer Felipe me temo que ya hacía presentir el actual aunque como nos pasó con Pujol vemos lo que queremos ver porque parece que sin líderazgos no podemos pasar ni organizarnos.

  ResponElimina
 9. "parece que sin líderazgos no podemos pasar ni organizarnos."... Júlia ahi ha estado muy sutil, a la par que rotunda...

  ResponElimina
 10. YA NO HAY LIDERAZGOS, sólo inanes mandando, ¿como puede ser serio un Gobierno que tiene de Menistra a Fátima Bañez?
  En cuanto a Podemos, debería llamarse Jodemos, porque joden, pero sólo eso, no son más que una mosca cojonera y el que espere algo positivo de ellos, tendrá una enorme decepción.

  ResponElimina