BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ
BLOC D'ACTUALITAT
Home » » TOLERÀNCIA I AFECTE

TOLERÀNCIA I AFECTE

- Francesc Puigcarbó - diumenge, 9 de novembre de 2014 - 9.11.14


Carta del polític conservador Manuel Duran i Bas, dirigida el 1881 al seu amic i també polític Francisco Silvela: 'Va penetrant en totes les classes socials de Barcelona la doble idea que a Madrid es desdenya en general tot el que no són interessos exclusius de la Cort i que es té mala voluntat a Catalunya. I aquesta doble idea va unint totes les classes socials. I fins i tot aproximant tots els partits. El cert és que Madrid i Catalunya no s'entenen'
Com podeu veure, res de nou sota el sol. El text té 133 anys i sembla escrit d'avui mateix. Alguns estan avui per l'amputació, altres per la conllevància d'Ortega y Gasset i els mes utòpics pel federalisme i el futur conjunt.
Insisteixo: aquest diumenge és perque tots plegats ens dediquem un instant de comprensió. Sobretot, perquè el mirall ens retorni una imatge de tolerancia i afecte.

Xavier Sardà a El Periódico.cat
SHARE

- Francesc Puigcarbó

8 Comentaris :

 1. Todo es cuestion de intereses, que le interesa a la gente ahora, que le interesaba hace diez años y que le interesara dentro de otros diez.
  Aqui se habla demasiado de comprension, que esta bien, es de muy buen rollito, queda muy bien en los titulares bien intencionados, es muy cool, pero poco , muy poco de otras cosas. De los "pequeños detalles" del dinero, esos de los que todos andamos sobrados, y lo pagaremos, ya lo creo, que lo pagaremos. Hay demasiada patria para poco Estado.

  ResponElimina
 2. Daniel, acuérdate del chiste:
  Oiga, es el partido comunista?
  - si
  Soy Gutierrez Sánchez, deme de baja que me ha tocado la primitiva.

  Cuando éramos los number one con Zapatero, y todo iba viento en popa, los independentistas eran los de siempre, los de toda la vida, un 20% siendo generoso.
  La crisis, el paro, los desahucios, y una sobredosis de adoctrinamiento constante nos han llevado hasta aquí, y ahora la salida es muy complicada para todos.

  ResponElimina
 3. Tolerància. Jo tolero que no hagis anat a votar, tu toleres que jo hi vagi. L'afecte esdevé d'aquesta tolerància, estic segura.

  No em sap greu els diners que costi anar a votar si aquest cost és precisament perque aquesta tolerància sigui patent.

  El que lamento és que en el SI SI o en el SI NO o en el No No això no quedará contrastat, és a dir que el que em sap greu és que no s'han gastat aquets calers pensant en la democràcia, d'aquí que els hi tingui cada cop menys afecte. Però de debó, penso que en Rajoy es mereix ara, avui, i no demà, una resposta. Acabo d'arribar d'Amsterdam i he agafat un vol que arribes abans de les vuit de la tarda, només perque en Rajoy, sapiga el que penso de la seva democràcia i de la "seva" constitució. Un altre dia espero poder dir-li en Mas que no es gaire diferent el seu plantejament democràtic, desgraciadament no li puc dir avui, però ho faré, hi tant que ho faré...

  Salut

  ResponElimina
 4. Gemma la votació d'avui definirá el % de SI SI, ATÈS LA MAJORIA DELS QUI HI HAN ANAT són del Si Si, ENTRE EL 30/40%

  ResponElimina
 5. Doncs això, que hi hà un 40% succeptibles d'afecte. Per favor, i la Camacho?? que no necessita orientació?

  I laxants?

  ResponElimina
 6. La Camacho és un no res Gemma, un subproducte residual que ja està amortitzat.

  ResponElimina