Després de la jornada d'avuI, on dos milions de ciutadans a Catalunya han votat lliurement (ho han fet moros i cristians, vius i morts sense massa garanties), i de fet el % tant per cent com el que hagin votat tampoc és excessivament important, el President Mas dirà que ha complert amb la seva promesa de treure les urnes al carrer, i un clàssic com que hi haurà un abans i un després, mentre Rajoy dirà que primer ho va paralitzar tot i que després va ser generós en mirar cap a un altre costat (després de negociar-ho amb Rigol), i permetre el simulacre de votació ideat pel Govern de la Generalitat. Els partits i les entitats sobiranistes experimentaran, possiblement una sensació agredolça, de falsa euforia. D'una banda, se sentiran enfortits per haver demostrat una vegada més el seu extraordinari poder de convocatòria, i per haver llançat un clar missatge al Govern Espanyol i a la comunitat internacional. Però també saben que totes aquestes energies estaven destinades a una consulta de veritat, amb garanties democràtiques i reconeixement exterior. Una consulta en la qual participessin tots els ciutadans i no només els que opten per la independència.
Després d'avui, tot seguirà per fer a Catalunya, fins que no es celebri el referèndum de veritat (res ja d'eufemismes), i aparegui una proposta creïble per part de les forces polítiques espanyoles per als que encara creuen en un futur compartit amb Espanya. Quedarà pendent, decidir a qui correspon el lideratge del procés sobiranista; la regeneració democràtica que Catalunya, com Espanya, necessita d'una pluralitat imprescindible que ara no existeix perquè a Catalunya i Espanya s'escoltin totes les veus en les mateixes condicions d'expressar la seva opinió. I, per sobre de tot, és cert que hi haurà un Govern central incapaç d'oferir una alternativa política dialogada per a milions de ciutadans que de forma civilitzada expressin una i altra vegada la seva voluntat. Per tot això, el futur de Catalunya i d'Espanya passa pel canvi de les majories polítiques que s'albira proper. No caldria còrrer massa per part de la Generalitat, en aquest sentit la fruita madura és a punt de caure. Però el dubte segueix sent: ¿que passarà en una refèrendum de veritat, on voti tothom? Qui guanyaria? el SI, SI,! Tinc els meus dubtes que aixi sigui.
6.070.000 catalanes de más de 16 años.
ResponEliminaCada cual que saque conclusiones, lo he sacado de aqui:
http://tematicas.org/indicadores-economicos/mercado-laboral/poblacion-epa/poblacion-mayor-de-16-anos-cataluna/
Que no es una pagina politica.
MÁS O MENOS LO QUE DIJE HACE UNOS DÍAS UN 30/35%, aunque la cifra es importante.
ResponEliminaEntenc el teu pensament i en certa manera el segueixo compartint després d'haver anat a votar però sento per altre banda que el nostre vot no és del tot estéril. Estic d'acord amb tu en que tot això no és gaire seriós, però per què no ho ha sigut?
ResponEliminaLa resposta per a mi és suficient per seguir fent putxinel·lis, al menys fins que es sapiga quants d'aquets votants s'han decantat per el Si Si (respostes correctes per els que volen la indepèndencia), per els que han votat Si No (resposta que dona possibiltats per un nou estat federalista) i un tercer grup, els que voten per el No, (de fet aquets no és que ho tinguin bé tal com estan les coses però saben que peti qui peti volen seguir sent espanyols).
Per tant, era important el teu vot, i era important el vot de tothom, no ha pogut ser així, primer perque el Govern no ens permet fer aquesta consulta i segon perque en una segona oportunitat resulta que si, hi hà participat moltíssima gent però a mi m'hagués agradat que per exemple tu i d'altres persones desmotivades per la poca seriositat, honradesa i doble intencionalitat dels polítics s'haguéssin pogut pronunciar, més que res per que callin aquells que han de callar i que parlin aquells que tenen legitimitat per fer-ho. Hem arribat a un punt que es necessari saber que volem els catalans. Per a mi aquesta consulta no era només saber quants independentistes hi hà a Catalunya, i bé, ara m'agradaria com a mínim saber-ne els resultats.
Petonets.
GEMMA, o ja fa temps que vaig deixar de votar algun partit, després ho vaig fer en blanc, i finalment no ara sinó ja a les anteriords ja no vaig votar. No crec ni en aquesta gent ni en el sistema poc democràtic de llistes tancades,
ResponEliminaOn hauria de poder votar es a Alemanya, car aqui o aq Espanya l'ùnic que es vota es als responsables d'una Gestoria que ha d'administrar el que li diuen el antics bàrbars, i ni aixó saben fer.
Com vols que voti! i a qui haig de votar?
com tu dius, i ara què?
ResponEliminaYo veo otra lectura.
ResponEliminaResulta que mientras se propugnaba por los medios el ir a votar, aderezado por los diferentes partidos políticos, por detrás se estaba negociando lo de una mayor financiación.
Déjenme ser mal pensado, porque de los políticos me lo espero todo.
Esto les ha ido de narices a Más y a Rajoy.
Los dos se han enconado y enrrocado , quedando bien con su electorado y han protagonizado una obra de teatro porque por detrás estaban hablando del problema.
Ninguno de los dos ha querido parar lo de las votaciones, no interesaba ¿porqué?, porque sirve de pantalla para los cientos de casos de corrupción.
A unos el caso Pujol y el Pallarés y el Millet; toda la mierda que no sabemos y la conocida a los otros.
Esto es una pantalla de humo.
Este es mí parecer.
salut
Júlia i Miquel: i ara? el peix al cove com sempre, i ja ho vestiran d'alguna manera per justificar-ho als qui han enganyat de bona fe, (no se com s'ho farà amb Junqueras) Ah! consti que ho vaig clavar vaig pronosticar un 35% de votants, lo qual, és miri com es miri, és poc, bastant poc.
ResponEliminaÉs gens Francesc..Gens.
ResponEliminaConta el que vota NO a la segona pregunta.
I conta els menors de 18.., porfa..és que s'han d'explicar, que tots han votat que si, és que és el normal en gent de aquesta edat.
Descompta aquests vots i t'adones compte exacta de per on van els tirs...i ells ho saben.
jo diria que el tret els surt per la culata.
ResponElimina