El diari francès 'The Local' ha publicat que Marsella, la segona ciutat més gran de França, obliga als seus ciutadans sense sostre a portar una targeta d'identificació, en forma de triangle groc, que detalla els seus problemes de salut. Les autoritats de Marsella han rebut nombroses crítiques de grups de drets humans i ministres del govern, que han comparat aquesta acció amb l'estrella de David de l'època nazi que portaven les persones jueves durant l'Holocaust.

El president de l'associació Collectif Morts de la Rue, Cristophe Louis, ha denunciat que això és "escandalós i estigmatitzant" i que "l'ús d'alguna cosa que mostra a tothom quines malalties té una persona, no només discrimina, sinó que també incompleix el secret mèdic". El grup La Ligue des droits de l'Homme, defensor dels drets humans, va declarar que està preocupat per la semblança "d'aquesta targeta i l'estrella groga que els jueus van haver de portar durant la Segona Guerra Mundial".

La targeta, una iniciativa de l'ajuntament de Marsella i els serveis socials, identifica la persona amb la seva fotografia, nom i data de naixement. També especifica si la persona té alguna malaltia o al·lèrgia. En la seva defensa, les autoritats de Marsella diuen que l'objectiu és ajudar els treballadors de la salut que ajuden als malalts sense llar i que ja s'han distribuït més de 100 identificacions. Ens declaracions a 'The Local' un dels tinents d'alcalde, Xavier Mery, s'ha mostrat "consternat" per la polèmica i ha assegurat que "no només es qüestiona la necessitat d'un règim per a les persones sense llar, sinó també el compromís de la ciutat, el SAMU i els voluntaris per ajudar els que més ho necessiten".

Excuses de mal pagador les de l'ajuntament de Marsella, ni ells es creuen el que diuen, els sense sostre són pobres, bruts i famolencs, i fan nosa, fan lleig a la ciutat, cal estigmatitzar-los, assenyalar-los com apestats, com si fossin escoria, i no s'adonen que la escoria són ells, les autoritats de l'ajuntament de Marsella, no cal identifica-los, ja ho fan tots sols amb el seu repugnant acte.

Deu ser que els sense sostre no tenen cap dret i si uns quants deures, com el d'haver de suportar aquesta estigmatitzacio d'uns quants indolents mentals amb càrrec pùblic. I deu ser que és més fàcil etiquetar-los com apestats que reinsertar-los, o ajudar-los, que això portaria feina i seria mostrar-se humà.

El següent pas serà expulsar-los de la ciutat com va fer Gil  Gil a Marbella, o recluir-los en camps de concentració per sense sostre. Pel seu bé, clar.