BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ
BLOC D'ACTUALITAT
Home » » FALSOS CREIENTS

FALSOS CREIENTS

- Francesc Puigcarbó - dimecres, 31 de desembre de 2014 - 31.12.14


En un comentari d'en Miquel a Collonades sobre un estudi que sosté que els creients són mes feliços que els ateus li contestaba:

"No Miquel, simplement la gent religiosa és més egoista i per tant pateix menys per moltes coses, per aixó deuen ser feliços, encara que tampoc calia fer un estudi per arribar a aquesta conclusió."

També caldria afegir que per ser religiós cal una certa inconsciència o credulitat negativa que també deu ajudar a ser teoricament feliç, car una persona mitjanament lucida i conscient del seu entorn no pot ser feliç, és materialment i espiritualment impossible. Més que feliços vindrien a ser mesells resignats sotmesos a un déu inexistent apte només per a aquest tipus de persones. 

De fet no entenc als cristians que riuen quan algú neix i el ploren quan mor. Hauria de ser a l'inrevès, plorar-lo quan neix per venir a a aquest infern, aquesta vall de llàgrimes,  i riure i estar contents quan es mor, car s'en va al paradís per a tota la eternitat, O, potser com sos falsos creients saben que no és així, potser per això entre els cristians no hi ha terroristes suïcides disposats a immolar-se, aquest apartat queda reservat als musulmans, nomès que aquests són fanàtics irracionals que encara es pitjor. 

Sostinc i ho dic seriosament, que una persona mitjanament intel·ligent, lùcida i informada no pot creure en cap déu ni per tant en cap religió, altra cosa serien les conveniències sobretot polítiques o de poder de la majoria de falsos creients. com - i que ningú s'enganyi al respecte - el senyor de blanc de la foto que il·lustrava l'estudi, ès un fals creient més....
SHARE

- Francesc Puigcarbó

2 Comentaris :

  1. La felicitat entesa així té un punt d'ignorància, es com quan creus en els reis, eres feliç? Sí, però era mentida. La lucidesa comporta més llibertat però també inseguretat, cal triar. Jo em quedo amb la inseguretat.

    ResponElimina
  2. ja es diu que només els nens i els bojos són feliços, la lucidesa et permet com li deia l'altre dia al pare, ser raonablement feliç.

    salut

    ResponElimina