ÚLTIMS ESCRITS
latest

dilluns, 29 de desembre de 2014

`HOTEL LA SOLA CAMA`


L'exsecretari de la Presidència Lluís Prenafeta i l'exconseller d'Economia Macià Alavedra. Tots dos van protagonitzar una curiosa anècdota durant la seva curta estada com a presos provisionals a la presó madrilenya de Soto del Real en preguntar per què no estaven fets els llits de la seva cel·la i per què no es bevia vi en els àpats.  Aquests dos aspectes van ser motiu de sorpresa per a dos dels homes més pròxims al president Pujol quan van ser detinguts l'any 2009 per la seva vinculació amb la trama de corrupció Pretòria, segons informen a Europa Press fonts penitenciàries, que recorden el seu pas per Soto del Real.

En arribar al mòdul d'ingressos del centre penitenciari, els dos dirigents nacionalistes van passar els tràmits de rigor per a la seva identificació i se'ls van requisar els seus objectes personals. Es tracta d'un tràmit habitual en què els funcionaris de la presó lliuren als interns nouvinguts diferents efectes d'higiene i roba de llit. Tot i això, quan van arribar a la seva cel·la, Alavedra i Prenafeta van advertir als funcionaris que els seus llits eren sense fer, segons les mateixes fonts. La reacció va cridar l'atenció dels treballadors de la presó que van haver d'explicar-los que són els presos els encarregats de fer-se els llits a la presó cada dia. En aquell moment, fa cinc anys, Alavedra i Prenafeta tenien 75 i 70 anys, respectivament. 
Els funcionaris haurien d'estar agraïts a l'exhonorable conseller i exsecretari de Presidènca, que no demanessin un martini blanc amb oliva, per suposat un camp per jugar a golf i no ja el vi, sinó la carta de vins.  És el que té viure a esquenes del poble, perdre la consciència de la situació real de les coses; ells, Macià Alavedra que ja en temps pretèrits de quan encara creiem amb en Pujol, es deia que era qui feia la feina bruta,  - però del partit - , i l'altre, Prenafeta que ja venia d'una tèrbola aventura Molletenca a l'empresa Typel, on per cert hi va treballar una temporada sense que serveixi de precedent un tal Artur Mas i Gavarró. I és que els extremenys sempre es toquen, i els 'senyors' Alavedra i Prenafeta no sabien que la preso on temporalment els varen allotjar emmanillats, era una espècie d'Hotel la sola cama, del desaparegut Pepe Iglesias 'el Zorro'.

« PREV
NEXT »

8 comentaris

 1. Cal dir que aquesta trama mostra ben bé com funcionava, de portes endins, la 'sociovergència', un altre tema és l'elitisme de segons quins pares de la pàtria. Una mica de Don Simón també els podrien donar amb el dinar, no cal exagerar.

  Jo recordo haver llegit comentaris sobre com es venien i molt bé, els quadres de la senyora d'Alavedra. De Prenafeta, sotto voce, en sé de força gruixudes, deien que era qui va ensinistrar els cadells Pujol en el tema de fer calerons i tot això.

  ResponElimina
 2. no és cap innocentada Loreto, ells són així.

  ResponElimina
 3. millor 'el baturrico' Júlia, i olives 'la Española' per fer el vermutet.

  Quan als quadres de la senyora Alavedra, donaria el tema per a molt, coneixía ja aquesta història, lo que no sabia es que es dedicava a ensinistrar cadells convergents.

  ResponElimina
 4. Ho vaig llegir en algun lloc fa molts anys, quan tot just es parlava dels negocis del noi gran, deia que com que en Pujol no es podia cuidar de la fillada ell i la primera dama els ensinistraven en l'enriquiment. Per altra banda a través de la feina vaig saber del marit d'una mestra que feia d'advocat per, entre d'altres, el senyor Prenafeta, fent 'tapaderes'. Es curiós,en una altra escola també una mestra era la dona,ja separada,d'un dels del cas d'Hisenda. Els dos consorts de mestra de vida dubtosa ja són morts, per cert.

  Hi ha un munt de coses que se saben per ràdio macuto tot i que sempre les has de posar en quarentena. En aquests casos, passada la quarentena, he vist que eren ben certs i encara es quedaven curts.

  ResponElimina
 5. Cuando el Prenafeta estaba jodido porque su fábrica de pieles no iba bien (Asconpiel), le pidió pasta a su amigo del colegio el Pujol.
  Pujol le aflojó 128 milloes del 84/85...El Prenafeta chapó la fábrica, despidió a los obreros (se que eran menos de 10 pero no el número exacto) y se compró un Jaguar verde oliva X6 que le costó 9 millones de pelas de la época.
  eso te lo garantizo porque lo se de primeras.
  ¿ Devolvió la pasta ? según mis informes por lo que parece no...pero que más da, entre amigos todo vale.

  ResponElimina
 6. vist lo vist Júlia, radio macuto es va quedar encara curta.

  ResponElimina
 7. també tinc entés que no els va tornar, l'empresa em sembla es deia Typel, és al costat de l'autopista i estava pintada amb graffitis de color llampants.

  ResponElimina