L'exsecretari de la Presidència Lluís Prenafeta i l'exconseller d'Economia Macià Alavedra. Tots dos van protagonitzar una curiosa anècdota durant la seva curta estada com a presos provisionals a la presó madrilenya de Soto del Real en preguntar per què no estaven fets els llits de la seva cel·la i per què no es bevia vi en els àpats.  Aquests dos aspectes van ser motiu de sorpresa per a dos dels homes més pròxims al president Pujol quan van ser detinguts l'any 2009 per la seva vinculació amb la trama de corrupció Pretòria, segons informen a Europa Press fonts penitenciàries, que recorden el seu pas per Soto del Real.

En arribar al mòdul d'ingressos del centre penitenciari, els dos dirigents nacionalistes van passar els tràmits de rigor per a la seva identificació i se'ls van requisar els seus objectes personals. Es tracta d'un tràmit habitual en què els funcionaris de la presó lliuren als interns nouvinguts diferents efectes d'higiene i roba de llit. Tot i això, quan van arribar a la seva cel·la, Alavedra i Prenafeta van advertir als funcionaris que els seus llits eren sense fer, segons les mateixes fonts. La reacció va cridar l'atenció dels treballadors de la presó que van haver d'explicar-los que són els presos els encarregats de fer-se els llits a la presó cada dia. En aquell moment, fa cinc anys, Alavedra i Prenafeta tenien 75 i 70 anys, respectivament. 
Els funcionaris haurien d'estar agraïts a l'exhonorable conseller i exsecretari de Presidènca, que no demanessin un martini blanc amb oliva, per suposat un camp per jugar a golf i no ja el vi, sinó la carta de vins.  És el que té viure a esquenes del poble, perdre la consciència de la situació real de les coses; ells, Macià Alavedra que ja en temps pretèrits de quan encara creiem amb en Pujol, es deia que era qui feia la feina bruta,  - però del partit - , i l'altre, Prenafeta que ja venia d'una tèrbola aventura Molletenca a l'empresa Typel, on per cert hi va treballar una temporada sense que serveixi de precedent un tal Artur Mas i Gavarró. I és que els extremenys sempre es toquen, i els 'senyors' Alavedra i Prenafeta no sabien que la preso on temporalment els varen allotjar emmanillats, era una espècie d'Hotel la sola cama, del desaparegut Pepe Iglesias 'el Zorro'.