La burocràcia ha condemnat a mort a un farmacèutic de Torreforta. La nit de Nadal un farmacèutic de 76 anys d¡aquesta localitat va patir un infart. Després de no ser atès a Tarragona, va ser traslladat a Barcelona i va morir pel camí, a prop del Vendrell. Des de l'associació «Mare Terra» han denunciat públicament el cas i asseguren que demanaran explicacions als Serveis Territorials de Salut i al seu delegat, Josep Mercadé. La unitat d'Hemodinàmica està oberta actualment els 365 dies de l'any de vuit del matí a vuit del vespre, però després traslladen tots els pacients a Barcelona.

Precisament, tant l'entitat com els sindicats i el Grup de Treball en defensa de la Sanitat Pública han reclamat contínuament l'atenció a aquest tipus de patologies les 24 hores de l'any a l'Hospital Joan XXIII i fa tan sols un mes van presentar més de deu mil signatures que avalaven aquesta demanda. 
Segons fonts consultades per TarragonaDiari, el pacient va dirigir-se a Urgències a les 19:05h, on va ser atès per l'equip i on se li va diagnosticar infart amb elevació de ST. L'operació que caldria haver-li fet hauria durat més d'una hora, per la qual cosa van decidir traslladar-lo al centre de referència de després de les vuit del vespre, l'Hospital de Bellvitge, a Barcelona.

Segons les mateixes fonts, l'home hauria tingut una segona aturada cardíaca mentre el transportaven a l'ambulància medicalitzada del SEM, per la qual cosa van haver-lo de tornar a entrar a Urgències i estabilitzar-lo. Un cop fet, i sense possibilitats de viatjar en helicòpter perquè la foscor impedeix la visibilitat, van insistir en el trasllat i va ser enviat juntament amb un metge i un infermer a Bellvitge, a les 21:50h, dues hores i quaranta-cinc minuts després. Encara queda per saber, doncs, per què no es va allargar l'horari de la unitat en base a l'estat tan greu en què es trobava l'home, patint dues aturades en tants pocs minuts, o per què es va insistir en enviar-lo a Bellvitge si era previsible la seva mort en el camí. El temps recomanat per l'atenció correcta als pacients d'hemodinàmica és de 120 minuts des del diagnòstic. De moment, la Conselleria de Salut de la Generalitat ha declinat fer declaracions sobre aquest assumpte, tot i que la gerència de la Regió Sanitària de Tarragona ha convocat una roda de premsa a les 12.00 hores d'aquest dimecres per abordar aquest assumpte.
Que importa ja el que puguin dir per justificar-se, la medicina ha complert amb la seva últimament més important tasca, carregar-se el màxim possible dels seus clients, legalment, clar, o això, o drogar-los a base de pastilles. I se de que parlo, a la USU del Parc Taulí, el dia 24 de Desembre un metge de guardia ben ensinistrat per en Boi, va donar l'alta al pare quan estava a 83 d'oxìgen (segons ell, estava bé), em vaig quadrar i va cambiar de parer i me'l va enviar a l'Hospital de Catalunya d'on ha sortit avui en perfectes condicions dintre de la seva edat. Clar que a l'Hospital General de Catalunya cobren cada dia pels pacients que tenen ingressats amb el concert amb la Seguretat Social 'SS', mentre que a la seguretat Social la feina que tenen per cobrar i estan saturats de pacients, almenys al Parc Taulí.