El biòleg nord-americà Edward Osborne Wilson sosté que la Terra està patint "una mort a través de mil ferides" per culpa de la religió i que aquesta hauria de desaparèixer en benefici del progrés humà. Wilson, conegut com el "pare de la sociobiologia" i guanyador del premi Pulitzer, adverteix en el seu pròxim llibre que la gent encara no s'ha adonat que l'estructura tribal ha destruït el planeta a través de "mil ferides", informa Raw Story. "Totes les ideologies i les religions tenen les seves pròpies respostes a les grans preguntes, però, en general, estan vinculades com a dogma a algun tipus de tribu", assegura. "Les religions, en particular, presenten elements sobrenaturals que altres tribus -altres religions- no poden acceptarEl que ens està fent enfonsar-nos és la fe religiosa". "Ha estat segrestada per les religions tribals", afirma el científic. "Així que jo diria que, en nom del progrés humà, el millor que podríem fer seria disminuir, fins al punt d'eliminar, les creences religioses", conclou Wilson.

Hi ha coses que no poden ser per mes que si entesti algú de bona fe com el Sr. Osborne, que hauria de saber que tot i ser cert el que diu, el que no es pot eliminar és les religions, primer perquè formen part de l'ADN dels homínids, i segon perque mouen massa interessos econòmics i sociopolitics com per que aixo sia possible, i segon, els ateus, els agnostics tenen tambè la seva religió o un substitutiu de la religió, de manera que uns i altres es barallen, maten, anorreen i ho seguiran fent amb la religió com a  excusa o sense, no importa, la querstió és matar per matar, per conquerir el poder, per dominar i sotmetre l'altre.

Que les religions fan i han fet molt de mal és palès, més que les religions, han estat els qui han actuat sovint impunement en nom d'elles, i encara en tenim bastants a qualsevol d'elles, fins i tot a la secta catòlica, la gran vergonya eterna de la humanitat, que és a punt de perdre la posició envers l'Islam radical.