LA FIGURA DEL TERTULIÀ

Es pregunta Jon Sistiaga en una falca promocional del seu programa a televisió, com és que a la facultat de periodisme no s'estudia la figura del tertulià. Un tertulià com molt bé defineix ell, és una persona que opina de tot sense saber de res o molt poca cosa. I és la figura del tertulià tal i com la tenim aquí, un producte genuinament local, atès en la resta de països on hi ha comentaristes i/o/u opinadors, els directors del programes escullen en cada ocasió les persones adequades per parlar i opinar sobre tal o qual assumpte en funció dels seus coneixements sobre el tema o temes a tractar, mentre que aquí fins i tot gent que és al món per què hi hagi una mica de tot, com seria el cas del pintoresc Ernest Folch  opinen i desbarren a dojo, com aquest matí a la tertulia de Rac1 on ha dit a ran de l'emissió pel canal 33 de la Ciutat Morta, que estàvem en mans de TV3 si voliem saber alguna cosa com el cas del 4F destapat indirectament per la televisió de Catalunya, que de fet va emetre a contracor, i pel Canal 33 el documental a instancies o presionat per la CUP, vaja, per David Fernández, que en sesió parlamentaria va aconseguir que TV3 l'emetés, i després entre Gibanel, el jutge i Twitter és  va generar tot el rebombori posterior.

O sigui que per si no hi havieu caigut, un tertulià és el més semblant a la majoria de blocaires que parlem i opinem de tot sense saber de res o de poca cosa, nomès que nosaltres diria que pontifiquem i en general desbarrem un xic menys, i a més a mes no cobrem.
Comparteix:  

Comentaris

 1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 2. Això és el que m'empipa,que cobren, que no hi ha incompatibilitats -molts dels tertulians ja cobren de la seva feina habitual i són a cinc, sis o més tertúlies al dia o a la setmana. Sobre el documental, no està bé dir-ho però també em sembla tendenciós en alguns aspectes, es podia veure des de fa molt temps per la xarxa i els diaris, fins i tot el llegit Moran, n'havia parlat des de fa més de cinc anys i moltes vegades. M'espanta i em preocupa que sembla que les coses no existeixen fins que no surten a TV3, ens ho hauríem de fer mirar.

  I ja estic tipa de sentir tertulians aquests dies parlant del documental i del cas, com si haguessin descobert la sopa d'all quan fins ara no havien mogut ni un dit per esclarir-ho tot, encara que esclarir això de què algú li va dir a algú que li havien dit qui havia tirat el test i que el del test hagi estat tan covard de deixar que en condemnessin uns altres... en fi.

  ResponElimina
 3. Júlia, el cas del documental emés a contracor per el Canel 33 ha demostrat que tota aquesta colla de tertulians i periodistes en general, o són burros o són beneits o no s'assabente de res, ara resulta que llevat d'en Comin aqui ningú en sabia res d'aquest cas de la Patricia, cony! jo almenys fa un parell d'anys que ho sabia i ho vaig publicar amb motiu de la presentació d'un altre documental. Però és que de l'Amadeu Casellas que va estar a la presó almenys 14 o més anys no se'n varen assabentar fins que va sortir i va publicar un llibre, i el renta cotxes de Montgat, perquè el Periódico ho va fer seu, que sinó ningú en sabia res. Doncs de que collons opinen si no s'enteren de res.
  TV3 fa molt de temps que no la veig, de fet el que no veig és la tele en general, llevat que jugui el Barça. Ah! i escolto molt poc la RADIO PARLADA, nomès música i per un dia que l'escolto quan he anat a caminar aquest matí, em surt el Folch aquest dient bestieses.

  Com dirien els veïns de baix: A FER LA MAR, no tu, ells

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada