TOT HO DEVEM ALS GRECS


De fet, tot el que hi ha de modern en la nostra vida ho devem dels grecs. Tot el que constitueix un anacronisme, l'hi devem al mediavalisme. Són els grecs els qui ens han donat tot el sistema de la crítica de l'art, i pot advertir-se la finura del seu instint crític en que el material criticat per ells amb més cura va ser l'idioma. Perquè el material usat pel pintor o l'escultor és minso comparat amb el de les paraules. Les paraules no solament tenen una música tan dolça com la del violoncel o el llaüt, un color tan ric i vívid com el que fa belles als nostres ulls les teles dels venecians o dels espanyols, i una forma plàstica no menys segura i certa que la que es revela en el marbre o en el bronze, sinó que els pertanyen el pensament, la passió i l'espiritualitat, i en realitat els pertanyen exclusivament.
Encara que no haguessin criticat més que l'idioma, els grecs serien de totes maneres els crítics d'art més grans del món. Per això, res seria més fàcil que classificar al crític corrent entre els delinqüents comuns. Oscar Wilde
Comparteix:  

Comentaris

 1. Estic d´acord. Completament d´acord.
  Salut

  ResponElimina
 2. Coincideixo completament.
  El clacisisme grec és el fonament de tota la nostra cultura, la forma més excelsa on ha arribat l'home.
  En art i en pensament i no cal dir, també que en les formes de govern i del comerç, els grecs ja ho van dir tot. Després, la gent del nord ha anat copiant. Crec, doncs, que ja és hora que els grecs passin factura als teutons i als anglosaxons, que aquests bàrbars del nord paguin el que deuen a Grècia. Si Grècia té un deute amb els "mercats", cal dir que aquest deute no arriba ni de bon troç al que l'Europa contemporània deu als grecs.
  Així, doncs, a banda de tornar els tresors robats (Louvre, British, etc), cal que els bàrbars paguin la factura del coneixement i de l'art i s'obliden del minso i escagarrinat import que exigeixen al poble grec actual.
  Salut
  Francesc Cornadó

  ResponElimina
 3. Los romanos la civilizacion más eficiente de la Historia respetaban a Grecia y su cultura, ahora no esta de moda.

  ResponElimina
 4. quizás a partit de mañana se tenga en cuenta a Grecia otra vez y se la respete de nuevo.

  ResponElimina
 5. Veremos, de momento aqui se ponen la venda antes de la herida, ¿que habran hecho para estar tan preocupados?

  ResponElimina
 6. verás, alcanzar la mayoria absoluta o casi un partido que no comulga con las tesis de Merkel, eso les preocupa, habra que ver que hacen...., unos y otros.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada