..... MALGRAT QUE SABIA LA RESPOSTA -

Es diu Glyzelle Palomar, és filipina i té 12 anys, va ser una nena del carrer i les seves llàgrimes i preguntes al papa Francisco van inspirar el fals discurs que el pontífex va improvisar durant la trobada amb els joves a la universitat de Sant Tomàs de Manila. Glyzelle es va presentar davant el papa acompanyada Jun Chura, un altre exnèn del carrer de 14 anys, qui va llegir un commovedor testimoni sobre la vida dels petits filipins abandonats i que afronten abusos, drogues i prostitució.

Tots dos van ser salvats del carrer per l'associació Tulay Kabataan, l'ONG que gestionava la casa d'acollida que va visitar el papa dijous passat per sorpresa. Després va tocar el torn a Glyzelle de fer les preguntes al papa i mentre llegia es va posar a plorar.

"Hi ha molts nens abandonats pels seus propis pares, molts víctimes de moltes coses terribles com les drogues o la prostitució. Per què Déu permet aquestes coses, encara que no és culpa dels nens? I Per què tan poca gent ens ve a ajudar ? ", va preguntar la nena entre llàgrimes.

"L'ÚNICA PREGUNTA QUE NO TÉ RESPOSTA"

"Ella avui ha fet l'única pregunta que no té resposta i no li van arribar les paraules i va haver de dir-es amb llàgrimes", va dir.

"Quan ens facin la pregunta de per què pateixen els nens (...) que la nostra resposta sigui o el silenci o les paraules que neixen de les llàgrimes", els va dir. I va instar als prop 30.000 fidels que es van reunir al campus de la universitat a "no tenir por de plorar". I després dirigint-se als nois i noies presents els va dir: "Al món d'avui li falta plorar, ploren els marginats, ploren els que són deixats de banda, ploren els menyspreats, però aquells que portem una vida més o menys sense necessitats no sabem plorar ".

"Només certes realitats de la vida es veuen amb els ulls netejats per les llàgrimes", va afirmar. El papa va finalitzar el seu discurs demanant perdó per no haver llegit el discurs, però es va justificar: "La realitat que em van plantejar va ser superior al que havia preparat.

"LA RESPOSTA A LA PREGUNTA DE GLYZELLE QUE EL PAPA NO LI VA DONAR"

... Però el Papa si sabia la resposta, encara que la va callar, i és aquesta: Glyzelle, totes aquestes coses dolentes passen perquè les fan els homes i no es poden evitar, som dolents per naturalesa, Déu no existeix Glyzelle, tot això és només un muntatge, i tu m'ho has recordat en fer-me aquesta pregunta. Tot és mentida Glyzelle, sóc el papa fantasma d'un déu fantasmagòric que presideix una secta nociva, cruel, venjativa e injusta. Tot és mentida Glyzelle, no hi ha esperança per als desvalguts que esperen l'ajuda de Déu, busca-la entre els homes que n'hi ha de bona fe, ells són la teva única esperança. Tot és mentida Glizelle, ho sento. Aquesta era la resposta Papa Francisco, i no vas ser prou honest per donarla a Glyzelle, en el fons, ets exactament igual que els teus antecessors en el càrrec, només que aparentes altra cosa. Maleït sias, falsari impostor. ¡Que malo que viniste Francisco!