Només una hora abans de l'atac contra la redacció de 'Charlie Hebdo', la revista satírica franceses va publicar a Twitter la imatge del líder de l'Estat Islàmic. L'últim tuit de 'Charlie Hebdo' era una felicitació de Nadal amb el text "Al Baghdadi també us felicita", i en la qual una il·lustració d'Abu Bakr al Baghdadi diu: "... i, sobretot, salut".

Els caricaturistes de 'Charlie Hebdo' van representar al Baghdadi amb el dit índex de la mà dreta aixecat, un gest que s'entén comunament entre els islamistes radicals com una al·lusió al 'tawhid', la creença en la unicitat de Déu en la religió musulmana . Mostrant un sol dit d'aquesta manera, els militants generalment expressen la seva dedicació a aquesta ideologia, alguns dels principis subjacents de la qual exigeixen la destrucció d'Occident.

Una altra il·lustració recent del director editorial de 'Charlie Hebdo', Stéphane Charbonnier, conegut professionalment com 'Charb', mostra a un home barbut amb una arma a l'espatlla fent el mateix gest. El text que l'acompanya diu: "Encara no hi ha atac a França?" seguit de "Espera, podem presentar els nostres desitjos fins a finals de gener".

Segons una font policial, en entrar a la sala de redacció, els tiradors presumptament van cridar "On està Charb?"