INFORMACIÓ PER AL SR. ESPINÀS


Explica avui Josep Maria Espinàs al seu Petit Observatori de el Periódico que li va tocar nèixer al més de març, concretament el 7 (per molts anys amb retard!) I vaja! servidor tambè, el dia 12 concretament, o sigui que demà faré 70 primaveres, i encara em costa de creure, però així és, els numeros canten, i no m'en puc amagar, de ben segur que el senyor Feisbuc ja s'ha xivat.
Comentava abans d'ahir l'Espinàs que li havia costat pero finalment portaba gorra, que es veu li feia una certa vergonya, quan hauria de saber que la gorra és un element primordial per un jubilat 'comme il faut', i en diferentes performances com podreu veure en aquestes fotografies. 

gorra, ray-ban i palillu
Haig de dir, que vaig adoptar la gorra en jubilar-me, entenia era part de l'atrezzo i la veritat és que quan fa fred tapar-se el terrat va bé, és per on entra el fred - diuen -. A les fotografies podreu veure el que seria la gorra normal sense més, de color verd oliva o botella que es deia, comprada a les rebaixes de El Corte Inglés, la mateixa gorra però amb les ulleres ray-ban incorporades (un detall important) i finalment, tindriem el joc complert, gorra, ulleres ray-ban i el palillu i/o escuradents que seria ja l'atrezzo complert, encara que haig de reconèixer que no sóc molt del palillo, ni de vigilar obres o jugar a la petanca, activitats fonamentals per un jubilat que es preui, ara, caminar si, cada dia al mati u a hora i mitja o dues, i brillo-brillo, res de passejar....

En un altre ordre de coses que preocupen al Sr. Espinàs segons ha manifestat en més d'una ocasió en la seva columna, voldria informar-li que la cosa de les baldufes que fa un any el preocupava, sembla va a la baixa després de tenir l'any passat un resurgiment important, i ara va la cosa de fer bombolles encara que sigui entre els més menuts, les modes van i venen i un dia d'aquests ja em veig a venir que tornarà el hula hoop. No tenim problema d'abelles, n'hi ha moltes, i polinitzen a tota pastilla i sàpiga tambe el Sr. Espinas que ja hi ha papallones, en vaig veure 3 ahir baixant pel riu cap a Ripollet, una de groga, una altra blanca i una tercera negra, ah! i fa dies que al parc Catalunya va treure el nas la primera ginesta, encara que al desembre ja en vaig fotografiar a la vora de Matedepera. 


Per cert, a la vora de la vinya experimental municipal que hi ha a tocar de Sant Quirze, hi havia papallones aquesta tarda en que feia una temperatura de juny, però no hi ha déu que les enxampi amb la cámera, mira que ho he intentat un munt de vegades i no hi ha manera. A aquesta vinya li faig un seguiment especial per encàrrec, de moment se la veu neta i endreçada, lluny de l'abandó de fa uns mesos, s'haurà de seguir comprobant. Per cert que el camí que condueix fins la vinya és així de bonic. 


camí de la vinya
la vinya
Tot això li ho explico al Sr. Espinas i a vosaltres tambè, desconec si ell accedirà a aquest escrit, de la mateixa manera que ell escriu al seu Petit Observatori cada dia i no sap si jo hi accedeixo o no, Dit queda doncs.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Per si demà me'n descuido, per molts anys més, Francesc. Se't veu molt trempat, serà cosa de la bicicleta.

  ResponElimina
 2. Per molts anys, Francesc :-) Ei, em pensava que tu no tenies Facebook.
  Per cert, potser hauries de canviar de càmera per a caçar papallones; estic a la teua disposició.
  Quant al cap, jo aquest hivern, que encara no s'ha acabat, he estat a punt de comprar-me -descartada la boina- algun barret, que veig que està mig de moda, però una sèrie de reflexions em fan anar encara amb el cap descobert.

  ResponElimina
 3. Gracias Allau, ara que ho dius, avui fa 60 anys que em varen regalar la primera bicicleta (gran) una BH verda amb palafancs que em prou feines arribava a posar els peus al terra (era de creixença com la roba que es compraba en aquells temps).

  ResponElimina
 4. Per molts anys, no és només el senyor Espinàs qui sovint no s'assabenta del que passa al món real i divers.

  ResponElimina
 5. Gràcies miquel, en vd teva que es deia. Tinc FACEBOOK PRO HI PASSO MOLT POC, més que resper veurefoo de les meves filles i els nets, prou em renya el sr. Feisbuc, que m'envia correus per recordar-me que haig de pasar-hi de tant en tant.
  La meva càmerA és una Canon 5x de 16 megapixels, ja em va mé o menys be, tapoc hi entenc un borrall de fer fotos, però es que les papallones són molt bellugadises, o jo tinc poca paciencia per esperar quiet el moment oportú.

  salut

  ResponElimina
 6. Gràcies Júlia, jo el poso al corrent de fets quoidians que el preocupen i com imagino ja no pot sortir a caminar com abans, així està al dia.

  ResponElimina
 7. Felicitats ¡¡¡¡¡
  Ostres ¡¡ Ya has vuelto a cambiar de diseño ¡¡ eres culo inquieto con esto de los diseños...Cuando me acostumbro ya me lo has volteao ¡¡¡

  SALUT ¡¡¡¡¡¡¡¡

  ResponElimina
 8. gràcies Miquel, el vaig cambiar diumenge passat..... és el mateix de collonades.

  ResponElimina
 9. Francesc MOLTES FELICITATS. Jo també sóc del març i d'aqui 15 dies en faré fambé 70. La gent de Març sóm així de xulos i "ventats"!!!

  ResponElimina
 10. Felicitats anticipades Marta. Que són 70 anys davant l'eternitat?

  Visca els peixos!.

  ResponElimina
 11. Francesc, jo deixaré els peixos a l'aigua :) Ja passo a l'Aries (banyetes). El meu pare també era peixos, je je.

  ResponElimina
 12. Els tres germans som peixos, i ja saps Marta, que els peixos fora de l'aigua pateixen una llarga agonia, els peixos i els escamarlans encara més que a vegades encara es belluguen abans de posar-los a la nevera.

  salut

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada