Explica avui Josep Maria Espinàs al seu Petit Observatori de el Periódico que li va tocar nèixer al més de març, concretament el 7 (per molts anys amb retard!) I vaja! servidor tambè, el dia 12 concretament, o sigui que demà faré 70 primaveres, i encara em costa de creure, però així és, els numeros canten, i no m'en puc amagar, de ben segur que el senyor Feisbuc ja s'ha xivat.
Comentava abans d'ahir l'Espinàs que li havia costat pero finalment portaba gorra, que es veu li feia una certa vergonya, quan hauria de saber que la gorra és un element primordial per un jubilat 'comme il faut', i en diferentes performances com podreu veure en aquestes fotografies. 

gorra, ray-ban i palillu
Haig de dir, que vaig adoptar la gorra en jubilar-me, entenia era part de l'atrezzo i la veritat és que quan fa fred tapar-se el terrat va bé, és per on entra el fred - diuen -. A les fotografies podreu veure el que seria la gorra normal sense més, de color verd oliva o botella que es deia, comprada a les rebaixes de El Corte Inglés, la mateixa gorra però amb les ulleres ray-ban incorporades (un detall important) i finalment, tindriem el joc complert, gorra, ulleres ray-ban i el palillu i/o escuradents que seria ja l'atrezzo complert, encara que haig de reconèixer que no sóc molt del palillo, ni de vigilar obres o jugar a la petanca, activitats fonamentals per un jubilat que es preui, ara, caminar si, cada dia al mati u a hora i mitja o dues, i brillo-brillo, res de passejar....

En un altre ordre de coses que preocupen al Sr. Espinàs segons ha manifestat en més d'una ocasió en la seva columna, voldria informar-li que la cosa de les baldufes que fa un any el preocupava, sembla va a la baixa després de tenir l'any passat un resurgiment important, i ara va la cosa de fer bombolles encara que sigui entre els més menuts, les modes van i venen i un dia d'aquests ja em veig a venir que tornarà el hula hoop. No tenim problema d'abelles, n'hi ha moltes, i polinitzen a tota pastilla i sàpiga tambe el Sr. Espinas que ja hi ha papallones, en vaig veure 3 ahir baixant pel riu cap a Ripollet, una de groga, una altra blanca i una tercera negra, ah! i fa dies que al parc Catalunya va treure el nas la primera ginesta, encara que al desembre ja en vaig fotografiar a la vora de Matedepera. 


Per cert, a la vora de la vinya experimental municipal que hi ha a tocar de Sant Quirze, hi havia papallones aquesta tarda en que feia una temperatura de juny, però no hi ha déu que les enxampi amb la cámera, mira que ho he intentat un munt de vegades i no hi ha manera. A aquesta vinya li faig un seguiment especial per encàrrec, de moment se la veu neta i endreçada, lluny de l'abandó de fa uns mesos, s'haurà de seguir comprobant. 



Per cert que el camí que condueix fins la vinya és així de bonic. 


camí de la vinya
la vinya
Tot això li ho explico al Sr. Espinas i a vosaltres tambè, desconec si ell accedirà a aquest escrit, de la mateixa manera que ell escriu al seu Petit Observatori cada dia i no sap si jo hi accedeixo o no, Dit queda doncs.