El ministre Morenés va estar ahir al Parlament a l'alçada del que és, un lacai, mesquí i miserable al servei d'un Govern mesquí i miserable, i tot per justificar l'actitud d'un militar inútil assetjador d'una oficial, com inútil és l'exercit, que és un ens onerós que no té cap funció ùtil ni dins ni fora del país, encara que ho vulguin disfressar d'ajut humanitari, i altres mentides que no es creuen ni ells. 
Un exèrcit vexa, mata, saqueja, és masclista entre els masclistes, i té una serie d'oxímorons, com música i militar, honor i militar, pau i militar, o intel·ligencia i militar. 
Un exercit és una màquina de matar a la reserva, però amb la mentalitat i la voluntat última de matar, amb uns comandaments més que justets i dificils de controlar, que no són de fiar, vaja!, El millor que es podria fer és dissoldre'l, un exercit a dia d'avui, no serveix per a res, les guerres es fan d'una altra maneral; de fet, un exercit nomès serveix perquè uns quans eixelebrats justets de mollera juguin als sodadets, pagant nosaltres,aixo si.  Pocs i preparats es una altra història, no s'ha de ser innocent, però tota aquesta estructura mastodòntica inùtil, s'ha d'eliminar.
Nomès suprimint l'exercit i tot el que siguin ajuts a l'esglèsia Catòlica, a qui també se li haurien de confiscar tots els seus béns i expropiar els seus diners d'aquí i fora d'aqui, hauriem avançat molt com a societat democràtica. Oblideu-vos de prohibit prohibir, hi ha coses que s'han de prohibir si o si, i quan més aviat millor, encara que sigui per pura higiene democràtica.