No és per que sigui la campanya Andalusa, en totes les campanyes electorals a banda de fotre llenya al mico català, encara que en aquest cas el mico hagi estat Albert Rivera, els polítics, tenen sempre alguna proposta o mesura estrella amb la que pretenen decantar el vot cap a ells, sense anar més lluny la de Barack Obama era la de tancar Guantànamo ja. Fa sis anys que va jurar el càrrec i si no l'han tancat aquesta nit, Guantánamo continua emmagatzemant molts presoners, sense cap dret jurídic i molts d'ells segurament innocents. Despres venen les altres promeses menors sempre sobre temes recurrents que preocupen als ciutadans, promeses unsi alres que s'obliden a la que s'ha guanya les eleccions.

Deia el vell professor Enrique Tierno Galvan, que les promeses electorals estaven fetes per a guanyar les eleccions, no per a ser complertes, i ja es veu que així ha estat fins ara en el cas del Sr. Barack Obama i la resta de polítics arreu del món i tambè el de casa nostra. 
Hi ha un anècdota molt ilustrativa en campanya electoral atribuida a Santiago Russinyol: Era a un poble de Lleida fent un miting i en l'ardor de les promeses davant l'auditori els hi va prometre: Si guanyem les eleccions us farem un pont!. Aleshores algú dels assistents li va dir: escolti! que aquí no tenim riu. I Russinyol o el polític que fos sense immutar-se va contestar: Doncs també us posarem un riu! i és va quedar tan ample.
Possiblement sigui una llegenda urbana o rural en aquest cas, o potser és certa, que mai se sap, però ens ensenya que durant les campanyes electorals es promet l'oro i el moro amb total impunitat i convenciment de que no es podrà dur a terme el que s'està prometent.
S'havia proposat fa un temps (crec era el publcista Quim Llorente) que potser s'hauria de crear un tribunal que controlés les promeses electorals, de manera que al cap d'un any de Govern, programa electoral en mà, aquest Tribunal comprobés si el que s'havia promés en campanya s'havia complert i en el cas de no ser així s'inhabilités aquest Govern i es tornessin a convocar eleccions, i així succesivament fins que en primer lloc, en campanya prometessin coses raonables i possibles d'assolir, i no fessin volar tants coloms que entabanen i alhora desencanten a la gent. Pot sonar a utòpic o una mica forassenyat, però la proposta caldria tenirla en compte.