Brigada especial antisenglar: La Generalitat forma cent agents rurals per posar fre a la invasió de porcs salvatges...


Fa unes quantes dècades, topar-se amb un porc senglar als boscos i camps de Catalunya era un fet absolutament excepcional, mentre que avui dia es passegen tranquil·lament per alguns barris de les ciutats. Un informe del Govern de la Generalitat els atribueix el 85% dels accidents de circulació per col·lisió amb animals i adverteix que aquest tipus de sinistres van augmentar un 41% entre el 2007 i el 2011. Anomenar el senglar en presència dels pagesos és encendre la metxa de la indignació pels danys que els causen. Els experts adverteixen que la sobrepoblació és realment «preocupant», perquè són uns animals molt prolífics i no tenen depredadors naturals. 

Van una mica tard els del Govern de la Generalitat, la proliferació de senglars ve de vell i del nord, i ho sap tothom des fa temps, menys la Conselleria d'Agricultura Ramaderia Pesca i cagabandurries....
Tot va començar fa 22 anys quan el Govern francès va repoblar el sistema muntanyós central de França de porcs senglars de l'Atles africà, es temien que s'extingís, donat que la població disminuïa any rere any. 
Aquests senglars van començar l'emigració cap al sud, ja que són oriünds d'un clima més càlid, i així cada any ha repoblat les zones més calentes, barrejant-se amb truges autòctones i multiplicant la seva població que la Generalitat estima ens un 55.000. 
La manca de menjar és la que els apropa a les ciutats. Una vegada més el bonisme ecologista mal aplicat en aquest cas del Govern Francés, però tambè el d'aqui que parlava igualment vint anys enrere del perill d'extinció dels senglars al Principat, i fins i tot que s'havien de preservar, ens porta a que ara ens surtin senglars per a tot arreu i amb els perills que representen. Al pas que anem, els acabaran caçant a tots i després si que s'haurà acabat l'espècie. 
Els Governants són així, a França i aquí.