El Ministeri d'Hisenda espanyol va ordenar d'escorcollar-li la casa i el despatx al vice-president econòmic del govern espanyol en època de José María Aznar, Rodrigo Rato, que va ser detingut ahir durant unes quantes hores mentre agents de l'Agència Tributària escorcollaven el seu domicili i el seu despatx. Rato, que també va ser president de Bankia i director gerent de l'FMI, és investigat per frau fiscal, emblanquiment de diners i alçament de béns, després d'haver-se acollit a l'amnistia fiscal que el govern del PP va facilitar el 2012.
Una actuació molt ràpida la del Ministeri d'Hisenda, tant que ni tan sols en va informar al Fiscal anti corrupció que s'en va assabentar pels mitjans. D'això és tractaba en el fons, d'obtenir la foto pels mitjans, de Rato detingut un rato, com a boc expiatori de tota la corrupció del Pp, per vantar-se que el Govern de Mariano Rajoy 'el plasma' actúa amb fermesa contra els corruptes encara que siguin dels seus, com a exemple de la regeneració política que pretenen encapçalar.

Però tot plegat no és més que una farsa, un paripé muntat pel que deia, aconseguir un titular als mitjans una estona i després Rato i el seu trassumpte de l'assumpte cauràn en el pou de l'oblit dels defraudadors que es fan, es desfan i no retornen el que han defraudat. 
Si hi ha algú que es creu que Espanya pot regenerar-se, que repasi la seva història recent i no tan recernt amb Rodrigos Rato a dojo, veurà de seguida que no hi ha cap possibilitat que això succeeixi, ni tan sols en les marques blanques de PP i PsOE, Ciutadans i Podemos, que són a punt de deixar de ser-ho per superar al pare i passar a ser casta i per tant corruptes. No hi ha res a fer, deia el noi al velatori de Cioran, i és així, no hi ha res a fer ni a regenerar, massa podrit i enquistat està el sistema perquè aixo sigui possible.