UNA MORT ESTÙPIDA


Una jove de 19 anys ha mort aquest dissabte a la nit a València després de ser atropellada per un tramvia. La noia, caminava distreta mirant el mòbil i quan va creuar les vies no va veure que s'acostava un comboi. El conductor no va poder frenar a temps per evitar l'accident.

Aquesta noticia, aquesta estùpida noticia d'una mort estúpida, no es la primera vegada que es dona i més que es donarà, han creat una dependència, o drogodependència dels mòbils que comença a ser preocupant: L'enviament de missatges s'ha disparat amb l'arribada dels serveis de correu i missatgeria instantània i de moment gratuïta. Veure pel carrer a una persona caminant amb la mirada al dispositiu somrient i teclejant distreta, ja és una cosa habitual. Tot i que aquesta conducta suposa un greu perill per a l'usuari i per a la resta de persones del seu entorn.


De fet, amb Whatsapp, ha sorgit una espècie nova de 'zombis' que es poden reconèixer per anar caminant pel carrer somrient mentre teclegen compulsivament com posseïts.
Aquesta dependendència o drogodependència que han creat, ha generat una nova generació d'esclaus, que aliens a aquest fet que els fa dependents de tota aquesta tecnologia, encara se'n vanten cofois. 
A la ciutat xinesa de Chongqiong han creat un carril pels addictes al whatsapp, i a Fort Lee a Nova Jersey, la policia multa als qui van pel carrer escrivint al mòbil.

Potser és cosa de l'edat, però he decidit aturar-me davant les noves tecnologies; Com els simis de la novel·la de Bouille, fins aquí he arribat, llevat que alguna d'aquestes noves tecnologies sigui del meu interès, perquè ens hem d'enganyar.

Una jove de 19 anys ha mort aquest dissabte a la nit a València després de ser atropellada per un tramvia. La noia, caminava distreta mirant el mòbil i quan va creuar les vies no va veure que s'acostava un comboi. El conductor no va poder frenar a temps per evitar l'accident. I aquesta mort estupida és de les que fa mal, per què es podia haver evitat, i era molt fàcil fer-ho, només calia una mica de paciència i sentit comú.

Comparteix:  

Comentaris

 1. Estic d'acord que és molt lamentable aquesta dependència, però crec que totes les dependències s'han de saber gestionar, i això és el que hem d'aprendre continuament amb totes les tecnologies que van sorgint. És allò d'un lloc per a cada cosa i cada cosa al seu lloc!

  ResponElimina
 2. Otra adicción que causa muerte...Así de sencillo.
  Si mañana la compañía del was was cierra por suspensión de pagos, a la media hora hay colas infinitas manifestándose, no por la gente que trabaja allí y va a la calle, sino por la suspensión del servicio..

  ResponElimina
 3. Marta: fa 20 anys que tinc mòvil, debia ser dels primers, i el tenia per la feina, trucar o rebre trucads, aquesta és la seva pricipal funció, la resta foteses que porten on han portat aquesta pobre noia de València.

  ResponElimina
 4. ve a ser una espècie de soma, Miquel, la gent que tecleja compulsivament el seu mòbil, somriu pels carrers...

  ResponElimina
 5. Me acuerdo de una muerte asi también en Casteldefels publicada por ti hace tiempo. Desde que está de moda cargar el movil en la mano es lo que pasa y además sirve también para oír musica con el sonido en el maximum con los phones en los oídos.

  ResponElimina
 6. dentro de unos años habrá muchos sordos Isabel, y no es broma.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada