Espanya és el líder mundial en l'ús d'emoticones relatius a la festa, amb la sevillana i les icones que porten confeti com preferits WF. El 2001, any dels atemptats de l'11-S, va ser Ground Zero; el 2011, quan van emergir els moviments dels indignats, Occupy; el 2014 la paraula més usada en el món de parla anglesa, segons Global Language Monitor, ja no va ser una paraula, sinó un ideograma que representa un cor, és a dir, una emoticona, la icona que expressa emocions. 

L'emoji és la llengua més escrita del món, la nova lingua franca. Va passar dels nens als adults, o als adults nens, perquè de fet, l'us d'emoticons es un problema de manca de creixement personal, o una moda passatgera més, com la dels gintonics, els hipster, o els vermuts. De fet, més que modes, són símptomes de la decadència d'una societat avorrida, hedonista i superficial, insta·lada en la banalitat del no res.

Ahir vaig rebre un SMS de Movistar en que m'ofereixen gratis un Smartphone per ser de Fusión. Ni de conya el penso anar a buscar, l'Smartphone té internet i per tant Whatsapp, lo qual em convertiria en un zombie a punt de desaparèixer misteriosament com al vídeo. 

Prefereixo ser un analfabet digital.