ÚLTIMS ESCRITS:
latest

CONCEPTES ANTIQUATS


A vegades tinc la sensació que com a l'acudit de l'Eugenio, són els altres els que van contra direcció per l'autopista, i consti que dec ser dels més fidels seguidors de la Fórmula 1 per la tele, des que va començar a emetre les curses TVE, però d'això en fa molt de temps i fa ja tambè molt de temps que no ho miro, simplement, per a mi ja no té cap interés, de fet, com les curses solen ser a les dues de la tarda, veig la sortida, faig la migdiada i quan desperto sol estar a punt d'acabar, o sia, més o menys ve a ser com un partit de bàsquet, que veient els cinc minuts finals n'hi ha prou.
En línies generals, els esports per la tele solen ser molt avorrits, futbol inclós, encara que no tant com una retransmissió en directe i comentada - ho he vist jo amb aquests ullets - d'una partida d'escacs a la Televisió cubana.

Totes aquestes retransmisions esportives per televisió depenen de la publicitat i les subvencions, i puc entendre perfectament que Ada Colau com a futura alcaldesa - o batllessa que diuen ara -, es plantegi deixar de subvencionar Montmeló amb 4 milions d'euros cada any, encara que suposo sap que l'ajuntament n'ès el propietari del 80% del circuit. Però a vegades convé agafar el rave per les fulles, que per cert són tambè comestibles, i amb aquests diners es poden fer moltes coses més productives i interessants que subvencionar unes carreretes de cotxes i tractor en el cas de Fernando Alonso, que com deia abans, ja no tenen cap raó de ser per obsolets.
Al segle XX, fet i fet s'hi va entrar a meitat dels seixanta i sembla que al XXI anem pel mateix cami, hi ha massa conceptes antiquats a superar, i la Formula 1 en seria un d'ells. No té cap raó de ser, el cost d'un espectacle insuls i avorrit en que els bòlids ja ni fan soroll, no té cap sentit,  és una pèrdua de temps i una obscena despessa de diners. 
No sé si realment Ada Colau pensa retirar aquesta subvenció, o és tracta d'una xacra més que li volen encolomar els de l'altre bàndol, però em semblaria bé, el primer és el primer, i el primer són els ciutadans de Barcelona desfavorits, i això que dic, no és demagogia, és sentit comú, un sentit comú del que sembla que la Sra. Colau en té prou, i és que 4 milions d'euros son més de 66 milions de pessetes, que tambè és una definició antiquada, però que dona millor la mesura de l'ajut de l'Ajuntament al circuit de Montmeló.

De totes maneres, llegir aquesta història publicada fa temps, pot fer canviar la percepció del que he dit abans, al cap i a la fi, tot acaba sent qüestió de matisos.
« PREV
NEXT »

6 comentaris

 1. Creo que el Ay untamiento se ha de dedicar a gestionar los dineros de los ciudadanos y no a invertirlos.
  ¿ Qué hace invirtiendo en el circuito ?
  Qué hace siendo participativo en hoteles ? (Miramar por ejemplo)
  Porque si lo hace, ha de poner un gestor economista al cargo de los negocios y su rentabilidad, y si no son rentables (caso de la participación del Miramar, -revista Carrer de la AAVV de Barna-, ¿ a cargo de quién va el detraimento de las pérdidas ?
  Las carreras de coches han quedado tan obsoletas como el boxeo, sólo vale la salida y en el boxeo el ko.
  Hoy estamos en el XXI, hay otras circunstancias y con ellas otras prioridades.
  No quiero que seamos subvencionistas de la miseria, quiero gestores para la pobreza que nos rodea.
  Salut

  ResponElimina
 2. Y otra que es buena.
  Ahora están acojonados porque están mirando lo del edificio AGBAR.
  Ya sabes que Agbar estaba en el P Sant Joan (4.200 m2 aproximadamente)
  El Ay untamiento les concedió licencia para el consolador de colorines en Las Glorias.
  Allí montaron el pirulí, 50.693 M2 ¡¡¡ La empresa, ya privatizada (digan lo que digan está privatizada a SUEZ ENVIONNEMENT -aguas del canal de Suez) de propiedad francesa, dice ahora que le es grande ¡¡¡¡ para el personal que tiene, y que se quiere ir a la zona Franca.
  El consolador lo quiere vender como hotel y quedarse con las rentas.
  Esto fue una operación a medio plazo y un pelotazo a toda regla.
  Detrás el secretario de la compañía, como no, el Sr Roca ¿ te suena ?.
  Desde que se privatizó (gracias a estos)las tarifas del agua en Barcelona contienen 13 impuestos, por consumos, por alquiler, por tramos, por residuos, por depuración, siendo uno para el estado, el iva. La revista Carrer de la AAVV de Barcelona en su nº 122 lo pone bien claro.
  Para los que se han quedado sin alcaldía, el agua era un negocio, cuando es un bien público.
  Salut

  ResponElimina
 3. Miquel, les aigues d'AGBAR baixen molt brutes, si es rasca fins el fons, aqui es pot muntar un cristu de nassos. Lo de l'aigua, és un escàndol, es paga per tot menys per l'aigua i ningú es queixa massa, igual passa amb el gas i la llum.Paguem i callem.

  ResponElimina
 4. Es que no acabo d'entendre que té a veure l'ajuntament amb Montmeló i la Formula 1, que costa una fortuna i és dos dies l'any, com dic per un concepte obsolet.

  ResponElimina
 5. Jo tampoc l´enten aixó de la pasta en el circuit...

  ResponElimina
 6. Com en són propietaris del 80%, li deuen voler treure rendibilitat, pero resulta que els hi costa calers. Una incongruència, com el mateix circuit.

  ResponElimina