ÚLTIMS ESCRITS
latest

dimarts, 26 de maig de 2015

UN POBRE A LA TAULA


Publicàven els diaris la noticia que a Alabama (EUA), una mare i el seu fill de 5 anys van arribar a un restaurant de menjar ràpid i, abans d'entrar, van veure un indigent a la porta. El nen va voler saber qui era aquest senyor, i la mare li va explicar que era algú que vivia al carrer perquè no havia tingut sort a la vida. Llavors, el xaval va preguntar a la seva mare si podia convidar-lo a menjar, i ella li va dir que si. El sense sostre va acceptar la invitació, i va demanar un entrepà. El petit li va dir que demanés tot el bacó que volgués. I hi va haver un aplaudiment general de la resta de clients del local. 
La noticia és molt Frank Capra i està bçe, sobre tot si no s'hagués difós, que simplement s'hagues prodüit sense vanmtar-se'n, potser poerquè no és nou i passa bastant sovint,  és sovint del que us podeu pensar, i ho dic per experiència pròpia, sense aprofundir més en la noticia. La gent, sovint posa als pobres a la taula.
De fet he recordat aquesta noticia en llegir el comentari de Jordi Évole a l'ùltima pàgina de El periódico, i el que m'ha fet més gràcia és al final del seu escrit:
"A Canton (Xina) van fer un a enquesta amb aquesta pregunta ¿Que vols ser quan siguis gran?, i una nena de 6 anys va contestar: Jo vull ser funcionaria corrupta, perquè els funcionaris corruptes tenen moltes coses.
« PREV
NEXT »

4 comentaris

 1. La nena ya sabe de que va.

  ResponElimina
 2. Ostras! Això em sona a Berlanga. "Ponga un pobre en su mesa" Plácido.
  “Necesitamos el concurso de todos, de pobres y de ricos, porque para la caridad no hay fronteras. Toda la ciudad debe sumarse a nuestra campaña ‘Cene con un pobre’. Que por una noche seamos todos hermanos, que por una noche los duros de corazón sean generosos, que por una noche cenen los pobres…”

  ResponElimina
 3. La mainada apren ràpid Miquel.

  ResponElimina
 4. Josep, el problema es que els pobres voldrien menjar 365 dies l'any, no un diaper que els facin una foto i el nen i la mare vagin de bons samaritans.

  ResponElimina