Aparentment tot passa molt de pressa, en un mateix dia compareix el President de la Generalitat, hi ha Consell d'Unió després del daltabaix, també els d'ERC, i compareixen altres persones de diferents partits polítics, tothom i diu la seva. La CUP de moment, calla, fent la seva feina de formigueta, com porta anys fent, sense grans escenificacions ni escarafalls, però que ningú s'enganyi, no avança res, el procès està encallat i se'ls hi ha escapat de les mans. No esperaven tants moviments inesperats malgrat pensàven que ho tenien tot previst. Però a aquestes alçades, encara continuen dient que tot va molt de pressa, que el procés és irrevocable, i més ara que s'han desfet de la rèmora d'Unio.
No se n'adonen que han fet tard, que ja ha passat el seu temps. Escoltant Artur Mas, torna a repetir la mateixa representació escènica, tal com va fer quan va fer allò de la "Llista Unitària". Òbviament, CDC dóna suport i els independentistes d'Unió faran plataforma en favor a ell. Esquerra també ha dit que farà una llista d'esquerres, intentant incloure-hi exsocialistes i, qui sap, si en repescarà d'altres moviments.
Tots aquests moviments arriben tard i serà un esforç inùtil, en política el control dels 'tempos' és molt important. Diuen i dic que Rajoy no ha entès res i que per això perdrà les properes eleccions, i segurament aixi serà, però Mas perdrà també les seves el 27-S, i amb ell, el sobiranisme, i aquestes eleccions que seràn la seva fi política, no seràn més que uns eleccions autonómiques més. 
Les havia d'haver convocat al seu moment, ara arriba tard i ha perdut i ens ha fet perdre molt de temps. En el cas d'eleccions el 27-S no votaré independència, no servirà de res i seria un vot inùtil, i tot per no haver-ho entès al seu moment. Más té un futur fotut, però com confón els seus desitjos amb la realitat és incapaç de veure-ho, ja diuen que no hi ha pitjor cec que el que no hi vol veure.