FORA ZAPATA!


El regidor de 'Ahora Podemos' a l'Ajuntament de Madrid i futur responsable de l'àrea de Cultura i Esports, Guillermo Zapata, ha tancat avui el seu compte a Twitter arran de la polèmica generada per algunes publicacions seves considerades antisemites, per les que ja ha demanat disculpes.
Els tuits que han desencadenat la polèmica dels inserir Zapata fa alguns anys a la xarxa social i en ells es llegeixen comentaris de l'edil sobre "Com ficaries a cinc milions de jueus en un 600? Al cendrer", que li han valgut al regidor la consideració de "antisemita" i han portat a polítics i ciutadans a demanar la seva dimissió.
Al juny de 2014, Zapata també va inserir tuits al·lusius a ETA - "es confirma que ETA a més de criminal era idiota, amb la quantitat de simpatitzants i aliats que tenia no va ser capaç de prendre el poder" - i en 2011 va fer acudits amb les víctimes del terrorisme: "Han hagut de tancar el cementiri de les nenes de Alcàsser perquè no vagi Irene Villa a per recanvis".
El regidor de Ara Podem, que aquest mateix matí ha rebut la seva acta al consistori madrileny, ha sortit al pas de la polèmica demanant disculpes i argumentant que ell no és "en absolut antisemita" sinó un defensor de la cultura jueva.
"Sempre m'ha agradat l'humor negre i cruel. Ho considero una expressió sana per riure'ns dels horrors que fem els éssers humans", ha indicat Zapata per excusar-se de les seves insercions a la xarxa social que, segons ha dit, han tingut especial repercussió perquè han estat escrites per "un representant públic" i no "per una persona anònima".
Al llarg d'aquest dissabte els "acudits" de Guillermo Zapata han provocat una allau de reaccions a Twitter, fins al punt que el hashtag "# Zapatadimisión" s'ha convertit gairebé immediatament en "trending topic" (tendència) i el seguia sent a la matinada de diumenge.

Francament, els acudits de Zapata no són massa correctes, però qui mes qui menys n'ha fet per l'estil o de similars, però aquest es el preu a pagar quan un es posa en política i a més a més amb un PP irritat i neurastènic, disposat a no passar res per alt, i ,de la mateixa manera que quan membres del Pp han fet declaracions desafortunades, els altres se'ls hi han tirat a la iugular, ells fan ara el mateix. 

Zapata no pot ser regidor de Cultura de l'Ajuntament de Madrid, va escriure el que va escriure i aquest llast, o pecat de joventut ara li pasa factura, una factura que crec ha de pagar amb la seva dimissió. Ho sento, però de no ser així comença amb mal peu i cau en el mateix error dels seus antecessors que tan critica, i sinó, haver-s'ho pensat una mica abans de fer-se el gracioset progre, a TWITTER.

5 comentaris:

 1. Un expert en comunicació virtual va advertir fa poc que, aviat, el nostre principal problema vindrà de les xarxes i del facebook (en aquest cas, del twiter). No som gaire conscients que haver publicat una broma fa 10 anys ens podria passar factura, sobretot perquè no acabem d'entendre què vol dir "publicar" i perquè no tenim cap control de la privacitat.

  ResponElimina
 2. Na sabía rés d´ aixó...

  ResponElimina
 3. Així és Lluis, i a Twitter es diuen o s'escriuen moltes bestieses, que queden gravades allí i et poden perjudicar quan menys t'ho esperes.

  ResponElimina
 4. el que deia al post anterior Miquel, el twitter és una arma llencívola que es pot tornar contra teu en qualsevol moment.

  ResponElimina
 5. Por eso no tengo "caralibro", ni "pajaritos". Las estupideces ya las publico en el blog y mi audiencia es "selecta" y minoritaria...jejejeje
  Nos la cogemos con papel de fumar, y que conste que esos chistes ya les había oído y me parecieron crueles, pero tampoco hay que andar crucificando al personal, digo yo...Hubiese que ver el contexto...si es que en esos sitios hay contexto...

  Un saludo

  ResponElimina

Amb la tecnologia de Blogger.