QUAN LA ROSITA VA MORIR DE DIFTÈRIA


Quan la Rosita va morir de diftèria, tenia cinc mesos, el pare va ser qui s'en va adonar en veure la seva germana al llit quieta i nomès amb un ull obert, fins al punt que es pensava que encara no s'havia mort del tot. La Rosita era la tercera germana del pare i a dia d'avui no hauria mort, perquè hauria estat vacunada entre altres mals, contra la diftèria, però aquests fets es varen produir l'any 1.921 i en aquella época no es vacunaba a la mainada.
Ho dic per aquesta  diguem-ne, moda o tendencia de no vacunar als nens que s'està imposant en un sector de la nostra societat, menyspreant de manera ignorant els perills que comporta, com s'ha vist en el recent cas d'Olot; i ja sé que no es obligatori fer-ho, que ni tan sols a l'Escola t'ho demanen o exigeixen, però a aquest Govern que tant li agrada legislar fins i tot foteses sense sentit, potser hauria de posar-s'hi i legislar sobre la obligatorietat de vacunar a la mainada, pel seu bé i a més a més comprovar-ho.Quan siguin grans que facin el que creguin oportú, jo per exemple no m'he vacunat mai contra la grip, possiblement per què més que contra m'estaria vacunant pro, atès aquí si que no ho tinc gens clar que sigui efectiu vacunar-se, i com sóc adult puc prendre aquesta decissió amb totes les conseqüencies que em pugui comportar, però això una criatura no ho pot decidir i els pares no poden o no haurien de poder decidir per ella. O així  m'ho sembla a mi.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Francesc, jo estic d'acord. S'hi hauria de vacuna a tothom, però hi ha clíniques que diuen que no, i clar, pares que fan cas. I altres pares que ho fan pel seu compte (són pocs) els que no els vacunen de res.

  Encara podem recordar que si no hages estat per les vacunes hi hauria casos de "la polio" com quan nosaltres érem petits

  A França es vacuna de tot i en EEUU no poden anar a l'escola si no estan vacunats, però què no cal del tot.

  La Forcades deia que la vacuna de la grip A, no era necessària, i la diftèria ja era eradicada. Aquesta també s'ha de posar o no?

  ResponElimina
 2. Aquí no hay dudas.
  Si o si. Porque en cuanto se te escapa está todo el colegio contaminado.

  ResponElimina
 3. En la de la grip A tenia raó la Forcades, succeeix que els mateixos metges sovint et diuen no te la posis la de la grip. Ara, la de la diftèria ja ho veus, no si val a badar amb aquestes coses i anar d'espavilats, després passa el que passa.

  ResponElimina
 4. oi tant Miquel, i més la diftèria, i encara com no ens ha arribat cap epidemia D'AQUESTES DE L'ÀFRICA com el dengue,la malaria o l'èbola, els immigrants arriben descontrolats en aquest sentit i està al caure.

  ResponElimina

 5. Francesc no se per què, però em dóna la sensació que no ho he explicat bé. Jo dic vacunació a tothom. He citat el cas de la Forcades perquè tots el coneixem, i després el que fan a França i EEUU.

  Mira si és important (i disculpa el comentari tan llarg)

  Quan a una persona li fan un trasplantament de medul·la òssia, quan fan l'afèresi (treuen totes les cèl·lules possibles, bones i dolentes), hi ha un procés, etc.
  En aquesta operació les vacunes també s'eliminen, totes, i al cap d'un temps et vacunen de nou exactament igual o més que a una criatura. (varicel·la inclosa) Els doctors no pregunten, i jo seria una mala persona si no em deixés vacunar

  ResponElimina
 6. Pel que dius de la vacuna del dengue, el que sé és que igual que altres vacunes o malalties, com el càncer, es necessiten molts assajos, en laboratoris, després en insectes i al final de tot, en humans
  Per conèixer com és d'eficaç, es necessita esperar als resultats d'un altre gran assaig amb més de 31.000 voluntaris sans. Els del càncer ho ignoro, però estic segur que molts més i repartit: "Els EUA i Europa"

  Crec que el virus del dengue té les hores comptades. Fins al moment l'única manera de combatre el dengue era eliminant els focus de l'insecte que el transmet, però a partir de gener de 2016 hi haurà una arma més: una vacuna. Sanofi Pasteur porta més de 20 anys investigant la vacuna contra aquesta malaltia, que estarà disponible «per al segon trimestre de 2015 o principis de 2016» El que faig és tancar els ulls quan algú em pregunta pels laboratoris.

  ResponElimina
 7. Josep: no ho sabia això dels trasplantats de medul·la ossia, i això que jo n'era donant i em varen fer arribar informació al respecte els de la Fundaciò Carreras.

  ResponElimina
 8. els laboratoris son un món a part Josep, pero tambè fan coses molt positives, cobrant-sho, ep!

  ResponElimina
 9. Francesc, doncs quina pena no ve estat donat. Pensa que és tan senzill com donar sang. Si algun dia arriben a necesitar-te, perquè hi ha 1 entre 40.000 possibilitats que tu siguis compatible amb el malalt. El qual vol dir que tu és en el registre (t'has fet donat) Però això no vol dir res més, (tan sols vol dir que ets donat per quant et necessitin, i prou). Si et necessiten al dia següent, la donaràs al dia següent; o bé mai, perquè vol dir que no hi hagut mai un malat que sigui compatible amb tu.

  Ariadna és una noia, amiga meva, de Sabadell, (al costat de ASEA) que li van fer. El donat no es diu, com qualsevol donació. Gràcies al trasplantament ara ja està la mar de bé.


  Ara ja ets gran. Si no ho vaig llegir malament una vegada (i no vaig pensar a contestar-te) tu i jo hem fet la "mili" el mateix any 1968, a Palma, i transmissions a Capitania, o per qualsevol lloc on tinguessin aquell cony de canons apuntant no se on.

  ResponElimina
 10. Si què és veritat què els laboratoris són un món a part. S'ho cobren!!, i tant!!, jo hi penso molt, en canvi no hi penso tant amb Zara que és la segona fortuna del món, i aquest no em dóna cap benefici. Els laboratoris ens allarguen la vida

  ResponElimina
 11. Josep, no em varen avisar mai, es veu que per ser donant de medul·la ha d'haver-hi unes compatibilitats que no es varen arribar a donar.

  ResponElimina
 12. No te res a veure Josep, Zara, és un negoci d'una persona que per coses de la vida vaig coneixer de molt a prop, i no té perquè donar, guanya diners i crea llocs de treball, molts, per cert, que de fet és una manera de donar. I si algú viu de manera austera, t'asseguro que és Amancio Ortega.

  salut

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada