A Sabadell teniem una glorieta molt bonica que no recordo quan la varen enderrocar, i és una llàstima, estava situada al final del passeig Manresa on va haver-hi després els jardinets i ara hi ha una plaça freda que en diuen. Buscant informació de la sosdita glorieta he trobat aquesta altra del que podia haver estat i de moment no ha set:

la futura pèrgola del Passeig de la plaça Major



16/07/2014 - La futura pèrgola del Passeig de la plaça Major, que ha de donar singularitat a aquest punt de la ciutat en perpètua provisionalitat des del segle passat, ha estat presentada aquest dimarts a l’Ajuntament. El projecte està liderat pel pintor sabadellenc Alfons Borrell, que defensa la seva “escultura aèria” amb un fort aspecte conceptual, que vol omplir de color l’aspecte “gris” de Sabadell. Les obres es faran l’estiu de l’any 2015.
Encara cal aprovar el projecte constructiu i adjudicar el concurs per fer la pèrgola i dur a la pràctica la idea d’Alfons Borrell. Però els serveis tècnics municipals calculen que l’estiu de 2015 es duran a terme els treballs en paral·lel a les de la construcció de l’estació del Passeig.
L’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, acompanyat de l’actual i l’anterior regidor d’Urbanisme (Ramon Burgués i Josep Ayuso, respectivament) han presentat el projecte, però sobretot ho ha fet el propi artista.
Sabadell sempre ha estat, sobretot fins fa 10 i 15 anys, una ciutat molt grisa. Fa 15 anys es va intentar posar una mica de color. El projecte està lligat a aquesta idea”, ha dit, afegint que la pèrgola serà variable en funció de la intensidad i el grau del sol. “El so puja i baixa d’alçada. A ple estiu l’ombra serà molt perpendicular i a l’hivern molt rassant. Tot plegat crearà una màgia especial i un resultat imprevisible. El projecte és aparentment senzill però té un fort aspecte conceptual”.
“L’estructura aèria” tindrà 20 metres d’ample i 19 de llarg, amb una superfície total de 380 metres quadrats que es disposarà a l’inici del Passeig, a l’alçada de l’actual Òptica Andorrana fins gairebé el carrer de la Rosa. L’estructura estarà alçada uns quatre metres i tindrà unes columnes, “un bosc” de columnes, segons ha dit Alfons Borrell.

Si no han començat les obres ahir o avui, ni pèr, ni gola, ni res, fum fum fum. Demà ho aniré a controlar.