Grècia, Espanya, l'austeritat...., tot es part d'un negoci milionari on molts volen seguir fent caixa. No es tracta del deute, ni de pagar-lo o cobrar-lo, el negoci està en el deute. Es tracta d'demolir per sempre el model de l'Estat del Benestar que, amb tots els seus defectes i limitacions, havia aconseguit portar a tants tan lluny. No es tracta de com crear riquesa sinó de com arrabassar-la. Això és un segrest i nosaltres som els ostatges. A nosaltres ens toca decidir si estem disposats a seguir pagant el xantatge, seguirem barallant-nos uns contra els altres pel repartiment de la misèria o anem a plantar-nos i defensar aquests mateixos drets que tant ens van costar aconseguir.

Fins ara ens havien dit que era un problema econòmic i només es podia resoldre d'una manera. Prepareu-vos. Ara ens explicaran que es tracta d'un problema polític i només es pot resoldre d'una manera.

Ja ho va avisar amb cruesa encomiable la ministra d'Agricultura espanyola, "les urnes són perilloses". Abans ho havia advertit el president del fons voltor Blackrock al Fòrum de Davos, que és on es reuneix la gent que sí que sap prendre les decisions que sempre acaben pagant els altres: "Cal educar el poble perquè voti al líder correcte". Al Tot a Cent global en què pretenen convertir el món la gent vota i això segueix sent un problema. Però tranquils, estan treballant en això.

Antón Losada - eldiario.es - sbd - 06.07.2015