• ÚLTIMS ESCRITS

  LI FARAN CAS?


  L'últim baròmetre del CEO diu que el 50% dels catalans s'oposa a la independència, mentre que els partidaris del nou estat són el 42,9%. Com totes les xifres, sempre tan fredes i errònies, aquestes són interpretables i poden tenir tantes lectures com interessos es tinguin.

  El baròmetre del CEO diu que el model que més ben valorat és el de l’estat independent (amb un 34,6% del suport). Mentre els altres tres models proposats (comunitat autònoma, estat en una Espanya federal o regió d’Espanya) van al vagó de cua. 

  La questió és que a Mas se li ha passat l'arros, i el 27-S és molt tard, el moment en que hi habia alguna remota possibilitat que guanyés el si, si, era convocar les eleccions el febrer o Març passat, abans de que les municipals, no ho va fer i ara ja és tard. 

  Ja ho estava, però el procès s'ha acabat de desinflar, encara que les dades i els estudis d’opinió dels mitjans interessats diguin tot el contrari. I així van fent, mentre son incapaços de trobar el punt des d’on reptar a l’Estat espanyol sense concessions, amb ganes de fer el tomb i de reivindicar els mínims drets polítics i econòmics exigibles. Perquè, ara que el globus es desinfla, és el moment del tot o res, d’arriscar, de buscar nexes, d’establir ponts de diàleg permanent, de defugir protagonismes mesiànics, i això l'ùnic que ho ha entés és Oriol Junqueras. Li faran cas?

  A banda, ja que tan els hi agrada emmirallar-se amb el procés escocés, haurien de tenir en compte que els qui menys varen votar si, varen ser els jubilats, la gent gran en general, i en som  molts....

  sbd - 06.07.2015

  2 comentaris:

  1. Soy eltipo del bastón ¡¡¡¡¡
   Hasta los mismos de que se me moleste cuando estoy en la sista.
   Independencia....SI...¡¡¡ menos cuando duermo, cuando duermo quiero ser artista....

   ResponElimina

  Post Bottom Ad