Hi ha un vell acudit de l'Eugenio: un individu es presenta a una entrevista per ocupar el càrrec de gerent d'una important empresa multinacional: L'entrevistador li pregunta:
- Vostè parla deu idiomes?
. NO! només espanyol
- És llicenciat en econòmiques
- NO! no em vaig treure ni el Batxillerat (el desastre de la ESO encara no existia)
- Però, ¿vostè entén de macroeconomia i direcciòn d'Empreses?
- Ni puta idea col·lega.
- Aleshores ¿a què ha vingut vostè ?.
- Cony! a l'anunci, vostès demanaven: INÚTIL, PRESENTAR SENSE REFERÈNCIES, i això sóc jo.

I aquest és Mariano Rajoy, un inútil que no sap quin és el deute d'Espanya, o sigui que està en el món perquè hi hagi una mica de tot, un autèntic error de la naturalesa, és el que tenim de President del Gpbierno d'aquesta pobre Espanya entre dues guerres (civils).

Assegura l'ínclit, que l'endeutament de Grècia és insostenible al sobrepassar el 90% del PIB, quan el d'Espanya se situa en el 98%

Amb l'al·lèrgia que li té a les preguntes de la premsa, que Rajoy tanqués amb més de 24 hores d'antelació una entrevista televisiva per parlar de Grècia denota que el president del Govern tenia alguna cosa important a dir. No obstant això el més ressenyable de l'entrevista va ser una anècdota, i no el missatge que tenia preparat, ja que un petit error de càlcul li va fer perdre l'efecte que buscava. Un marge tan mínim com 146.000.000.000 d'euros -mode ironia 'on'-. Rajoy va comparèixer al plató d'informatius Telecinco per intentar suavitzar la seva postura respecte de Grècia - "s'ha negociat, s'ha de seguir negociant i cal acabar ràpidament la negociació", ha subratllat- i per tornar a treure pit de la seva gestió amb el gastat Espanya no és Grècia:
"Grècia deu molts diners, una mica més del 90% del seu PIB, és com si a Espanya deguéssim 900.000 milions d'euros, que és una xifra astronòmica", assenyala en el minut 8 de l'entrevista.

Desgraciadament el gallec no va caure en el compte que el deute públic a Espanya ha crescut en el primer trimestre de 2015 en 12.335.000 euros -50.349.000 d'euros en un any- i se situa en 1.046.192 milions. És a dir, que el deute nacional ha arribat al 98,00% del PIB a Espanya, que parafrasejant Rajoy, és alguna cosa més que astronòmica. Podria dir-se, en un símil futbolístic que tant agrada al president- que és galàctica.
I si es compara el deute a Espanya en el primer trimestre de 2015 amb la del mateix trimestre de 2014 s'observa que el deute anual s'ha incrementat en 50349000000 d'euros. És cert que les dades macroeconòmiques se li escapen a tothom, però costa de creure que passi en una entrevista pactada, precisament, per abordar aquest tema. Algun assessor es va golpejar el cap contra la paret, no ho dubtin.

I és que alli on no n'hi ha, no en pot rajar, mira que se n'ha de ser de carallot.

SBD - 07.07.2015