Els Tsimihety són un grup ètnic situat al centre nord de Madagascar, amb una població aproximadament d'un milió d'habitants. Són part dels pobles malgaches que descendeixen d'emigrants polinesis, indonesis i africans.

El nom Tsimihety significa «els que no es tallen els cabells». La societat i economia, com en gran part de Madagascar, se centren en l'agricultura. L'idioma malgache està relacionat a Indonèsia, i el particular dialecte dels Tsimihety té també elements de l'àrab i el francès.


La peculiaritat d'aquesta grup ètnic, segons l'antropòleg David Graeber, consisteix en que els Tsimihety existeixen gairebé totalment independents del contemporani Estat-nació de Madagascar, mantenint els costums igualitàries, no molt jeràrquiques de la seva societat. La seva història d'autonomia s'estén tot el camí de tornada a la dinastia Maroansetra al segle XVI, a través de la dominació colonial francesa i fins al dia d'avui.


Els Tsimihety demostren que una societat pot viure independent de qualsevol Estat, dins d'aquest però al marge, sense cumplir amb les seves lleis ni obligacions, i poden fer-ho en perfecta harmonia, només que això no és aplicable a un altre tipus de grup ètnic com podríem ser nosaltres, l'Estat ens té atrapats amb la seva falsa sobreprotecció, la societat del benestar ens volen fer creure que som,i la nostra comoditat o deixadesa ens impedeix desfer-nos de aquesta abraçada de l'ós que cada vegada més ens està oprimint i coartant les nostres llibertats.

Sabem, entenem, que cal dur a terme una revolució, que cal liquidar el vell sistema, trencar amb ell, però no tenim qui lideri aquesta revolta i en el fons ja ens està bé així, és el que creiem que més ens convé, atrapats en la nostra pròpia incongruència.