Pedraz arxiva la querella contra Zapata perquè el seu tuit no encaixa en cap delicte. El jutge anul·la la declaració del regidor després que Irene Villa hagi escrit al jutjat per aclarir que no es va sentir humiliada. Al·lega que hi ha milers d'acudits a Internet similars al d.el regidor sobre Irene Villa i que no consta cap causa a l'Audiència Nacional.
Denuncia el dret penal de l'enemic: "Per descomptat el que no pot fer-se és perseguir només a determinades persones i no a altres"

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha arxivat la querella presentada contra el regidor de Madrid Guillermo Zapata perquè la conducta que se li imputa en la mateixa és "de tot impossible incardinarla en precepte penal". Pedraz assegura tenir ja elements suficients com per ni tan sols prendre declaració a Zapata. Entre aquests elements està un escrit enviat al jutjat per Irene Villa, la víctima del terrorisme a la qual Dignitat i Justícia, signant de la querella, assegurava que Zapata havia humiliat.

Després d'analitzar la requisits de l'article 578 del Codi Penal, que castiga a qui menysprea o humilia les víctimes, perseguint conductes especialment perverses i que exigeixen un animo directe de desprestigiar o rebaixar la dignitat de les víctimes, Pedraz conclou que el tuit investigat " no integra ni una conducta especialment perversa ni es dóna el dol específic, ni més s'ha humiliat a la víctima, com així afirma Donya Irene Vila ". ELDIARIO.ES