#JO TAMBÉ SÓC TRAPACERO


La Unió Romaní ha demanat la dimissió del director de la Real Academia Española (RAE), Darío Villanueva, perquè la pròxima edició del diccionari inclourà l'accepció de "gitano" com a "trapacero", aquell que "amb astúcia, falsedats i mentides procura enganyar algú en algun assumpte". 
En un comunicat, el president de la Unió Romaní, Juan de Dios Ramírez, ha opinat que la "obstinació" de Darío Villanueva a mantenir la definició de gitano com a "trapacero" el desqualifica per ser el director de la Real Academia Española.

Curiós qué, en traduïr-ho al català, trapacero passa a ser trapella, con en Daniel, o sia com a un nen entremaliat, i entenc que el seu significat canvia totalment del que se li dona en castellà.

Dit això, de bon rotllo li diria al Sr. Juan de Dios Ramirez, que s'ho agafi com vulgui, però la majoria de gitanos ho són de trapaceros, canteules i cantamanyanes, per què va en el seu ADN, i ho dic amb coneixement de causa per proximitat a zona gitana d'on visc, i aixo no és ni bo ni dolent, és així: els gitanos són gitanos, i es comporten com a tals, van a la seva i les lleis per a ells son un element estrany, es regeixen per les seves, igual com passa amb les costums. Són l'unica etnia que ningú ha aconseguit domesticar, i son igual i es comporten igual ara, que cinc-cents anys enrere, mantenint-se les seves costums i lleis pròpies.

En contra del que es pugui pensar, són gent de paraula, i molt, amb ells no hi calen papers signats, no cal, i ho dic per experiència pròpia, de la mateixa manera que és facil ensarronar-los a l'hora de regatejar un preu, molt més fàcil del que sembla, perquè no nomès els gitanos són trapaceros, canteules i cantamanyanes, els altres, els paios, també ho som, la majoria, i alguns, més que els gitanos.

7 Comentaris

Més recent Anterior