A la bonica secció de SOCIETAT, el diari ABC publica aquesta curiosa i friki noticia.
La verge de Fàtima anirà a Síria per fer front al fanatisme
 "És una resposta a la crida de bisbes d'aquestes regions, de l'Orient Mitjà i fins i tot d'Àsia, que estan sent testimonis de l'extermini dels cristians», va subratllar el bisbe de Leiria-Fátima, António Marto Marto
La imatge de la Mare de Déu de Fàtima, que reposa al santuari lusità de mateix nom, viatjarà el proper 7 de setembre a Síria com a forma simbòlica d'oposar-se al «fanatisme i la intolerància» que pateixen els cristians d'aquell país.
«Això es fa necessari per la gran indiferència de les instàncies internacionals», va denunciar aquest divendres el bisbe de Leiria-Fátima, Antonio Marto, durant la celebració d'una de les tres peregrinacions anuals a Fàtima.
«És una resposta a la crida de bisbes d'aquestes regions, de l'Orient Mitjà i fins i tot d'Àsia, que estan sent testimonis de l'extermini de comunitats cristianes», va subratllar Marto, que va recordar la crida del Papa Francisco per frenar la persecució de sirians cristians a Síria i l'Iraq.
Segons dades de la Església Catòlica, a Síria, país sumit en una complexa i cruenta guerra civil des de 2011, ha disminuït en un 30% el nombre de cristians, que són objecte de persecució per part de grups terroristes com l'Estat Islàmic.
S'ha de tenir una «particular atenció cap als cristians perseguits per la intolerància i el fanatisme fonamentalistes», va manifestar Marto en al·lusió a l'avanç d'EI. En paral·lel a aquestes crides, desenes de milers de fidels s'han congregat avui al Santuari de Fàtima durant la tradicional peregrinació per pregar per la salut i el treball d'aquells emigrants que surten del seu país per falta de mitjans. El Santuari de Fàtima, un dels principals del catolicisme, se situa a 125 quilòmetres al nord de Lisboa, en el lloc on es van produir les suposades aparicions de la Verge a tres nens a la Cova da Iria en 1917."

Francament, no se que podrà fer una icona pagana d'una de les tantes marededéus inventades que deambulen per les esglesies i santuaris per resoldre un problema que en certa manera elles mateixes fomenten: l'altre fanatisme, el cristià, que ara no mata, però anteriorment se n'ha fet un tip.

I encara que sembli mentida, aquesta noticia es del dia d'avui 14 dagost de l'any 2015. Per cert, el mossen mentider compulsiu de l'Interior hauria de condecorar a la maredédeu aquesta, encara que sigui portuguesa. Per què mira que no deixa de ser curiós que sent Espanya un país tant marià, les aparicions les marededéus les hagin fet a França o Portugal.