BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ
BLOC D'ACTUALITAT
Home » » LLIBRES QUE M'HAN TROBAT

LLIBRES QUE M'HAN TROBAT

- Francesc Puigcarbó - divendres, 18 de setembre de 2015 - 18.9.15


Que el saber no ocupa lloc és una falsedat, car els llibres n'ocupen i molt de lloc, fins i tot els que no has llegit. 
Crec era Edmon Jabes qui deia que els llibres escollien al lector i no a l'inrevès, llevat dels que es compren per Sant Jordi del Premi Planeta, del mediàtic de torn, o novel·les molt concretes. 
Crec bastant en aquesta afirmació de Jabes; avui, no tocaba passar per on he passat, uns encants a la Gran via de Sabadell al costat del grafitti de Mazinger Z, no tocaba entrar-hi, ni comprar-hi res, però ha succeit, i n'he sortit al poc temps amb dos euros menys a la butxaca i 'Pugeu a la biga mestra, fusters' de J.D.Salinger i 'Pornografia' de Witold Gombrowicz.

No és que Salinger sigui sant de la meva devoció, el guardià dins el camp de segol no em va fer el pes, possiblement per què no el vaig llegir ni a l'edat ni època adequades, o potser per què és un text que s'ha sobrevalorat ajudat pel misteri del seu autor, no massa prolífic, com és el mateix cas de Witold Gombrowicz, de qui he llegit frases soltes i cites que altres han fet d'ell, o de la seva obra.
Més feina per trobar lloc on guardar-los un cop llegits, aqui on els he comprat n'accepten de segona mà, com els drapaires D'Emaús, però resulta que servidor pateix la sindrome de Diógenes, i ho vaig guardant tot dins el barril incapaç de llençar res.SHARE

- Francesc Puigcarbó

2 Comentaris :

  1. Yo no, Francecs. Menos los de trabajo o consulta, o los que por una cosa u otra me han atrapado, los libros leídos los dejo en un banco de la Av Mistral, frente la AAVV. Allí desaparecen y vuelven a aparecer al cabo de un tiempo, o convertidos en otro libro.

    ResponElimina
  2. sóc incapaç de llençar res i menys llibres, ara, de deixats que no han tornat en tinc un munt. La conxorxa dels necis l'he comprat 4 vegades i incerta gloria 3 més una dels encants.

    ResponElimina