Agents de la Guàrdia Civil han detingut un home de 37 anys que es va presentar a l'examen teòric de conduir, a les instal·lacions de la Direcció General de Trànsit a Osca, al volant del seu propi cotxe i sense llicència, a l'haver perdut tots els punts. L'home és un veí de la localitat aragonesa de Labuerda al qual se li havia retirat el carnet de conduir després de perdre en diferents infraccions de tràfic tots els punts assignats. El dia de l'examen teòric, agents del Grup d'Investigació i Anàlisi de Trànsit de la Guàrdia Civil van detectar que un dels turismes que accedia al recinte on s'ha de desenvolupar la prova era propietat d'una de les persones que anava a examinar-se. 
Un cop acabat l'examen, els agents van interceptar el vehicle quan circulava per la carretera A-132 entre Osca i la localitat de Pont la Reina. Al volant del turisme es trobava la mateixa persona que havia realitzat uns minuts abans l'examen teòric, pel que va ser imputat per un suposat delicte contra la seguretat viària, amb l'obligació de personar-se davant l'autoritat judicial en el moment de ser requerit.

Aquest és un cas de poca vista per part de l'home, una mica tanoca tambè, pero de tripijocs per treure's el carnet de conduir sempre n'hi ha hagut. A Sabadell fa anys es va destapar el cas d'una auto escola que es dedicaba a arreglar l'obtenció de carnets de conduir, amb la connivència dels examinadors. Es va destapar molts anys més tard i la gent que l'havia obtingut il·legalment es va haver de tornar a examinar.
Hi ha un cas molt divertit d'un peixeter del mercat Central que era negat total i no hi havia manera de que es traiés el carnet. No tenia problemes amb la teòrica, però s'encallava en la pràctica. L'home, desesperat va recòrrer a aquesta auto escola per solucionar el seu problema, i l'examen va anar de la següent manera:

Els de l'auto escola li varen dir: tu quan et toqui, puges al cotxe decidit, t'asseus, vigiles que estigui el canvi de marxa en punt mort. arrenques el motor i espera, ja veuràs.L'home aixi ho va fer i un cop engegat el cotxe, l'examinador li va dir: Ja està!, no cal que segueixi, ja es veu que vostè en sap de conduir. Està aprovat. Ah! va conduir molts anys i no va tenir mai cap accident. 

També hi va haver el cas de Tamudo quan jugava a l'Espanyol, que va enviar a examinar-se a un così o un amic seu, i clar, els examinadors se'n varen adonar i no va colar.

De fet el tripijoc més rendible segueix sent la falsa revisió médica que s'ha de passar (70€) per renovar el carnet de conduïr, de fet, més que un tripijoc, és una estafa en tota regla. A veure quin partit deroga aquesta mesura i coma la Gran Bretanya, el carnet de conduir, un cop obtingut, és ja per a tota la vida.

Per cert que els examinadors es volen declarar en vaga, manifesten que no volen ser ells qui diguin als examinats aspirants a conductors el resultat de l'exàmen, és veu que hi ha hagut unes quantes agressions per part dels qui han suspés.