ÚLTIMS ESCRITS
latest

dijous, 29 d’octubre de 2015

LA DESCONNEXIÓ JA HA COMENÇAT
"El problema és que Mas ja no lidera això, va a remolc. Ens trobem en la situació més greu per a la democràcia des del 23-F. El discurs tan sectari de Forcadell, la persona que representa a tots els parlamentaris, resulta inconcebible. Hi ha dos milions de persones mobilitzades i un parlament que ha advertit que no van a aplicar les lleis. A algú se li va a anar l'olla i saltarà l'espurna. El que busca el nacionalisme és donar la majoria absoluta a Rajoy, perquè és el que els interessa per mantenir-se vius. Un president conciliador els perjudica. No volen seure a dialogar per arribar a acords", explica un destacat membre del PSC que no donava crèdit al que va escoltar en directe el dia 26, i que afegeix amb ironia: "Penjo, que ens han d'estar cobrant la itinerància".

La desconnexió ha començat. Però al ciutadà, la resposta de bancs i emblemàtiques empreses catalanes amb interessos nacionals no li arribarà fins que la situació política toqui sostre. "El problema és que la classe empresarial és molt covarda. En privat no dubten a posar-se les mans al cap i parlar sobre com aturar el disbarat o de com sortir-ne indemnes. Abans que es notin els seus moviments, ha de rebentar tot", apunta un polític català que manté estretes relacions amb el poder econòmic a Catalunya.

La calma de les fonts econòmiques de Convergència contrasta amb els nervis entre els mitjans propers a la banca i entre polítics socialistes o de Ciutadans, convençuts que dos mesos -o 7 setmanes- poden ser terribles. "Si amb sort no hi ha cap incident d'ordre públic ni cap enfrontament, el que no van a poder parar, i només podrem avaluar dins d'un temps, és la fugida de capitals, que a hores d'ara ja es deu estar produint, encara que ens ho ocultin. Per molt que la banca s'expliqui fora, ja sigui a la City londinende o a Wall Street, els diners són porucs. I el sorprenent és que tot aquest procés s'està produint sense un Govern ferm i amb un Mas assetjat per la corrupció i en funcions", apunta un economista català d'esquerres, avui sospitós per als independentistes.

Pilar Portero i Ana Cañil - http://www.huffingtonpost.es/pilar-portero-y-ana-canil/el-estrangulamiento-econo_b_8410014.html


sbd - 29.10.2015
« PREV
NEXT »

2 comentaris

 1. " apunta un economista català d'esquerres, avui sospitós per als independentistes."
  Ull amb els revanchistes, les veurem de tots els colors.
  Al temps
  salut

  ResponElimina
 2. ja les hi estem veient, és alló de amb mi o contra mi, portat fins a la última consequència.... són sectaris Miquel i ho són molt.

  ResponElimina