Una de les novetats de l'FP que el govern espanyol ha aprovat recentment, a banda d'un curs de tauromàquia per ser toreros, és un títol de feines de la llar. S'anomena Títol professional bàsic en activitats domèstiques i neteja d'edificis i és un curs de dos anys: consta d'11 mòduls i suma 2.000 hores de formació. Es va aprovar al mateix temps que el curs de tauromàquia, però va passar desapercebut.

La nova titulació ensenyarà activitats relacionades amb la neteja, la cuina, la roba i l'ajuda de persones en l'àmbit domèstic, com nens o persones grans, i en la neteja de locals amb maquinària industrial. També treballarà temes més concrets com arreglar peces de roba que hagin patit desperfectes aprenent a cosir, o fer una llista de la compra de manera correcta.

L'avaluació de la nova titulació d'FP es farà a partir de proves pràctiques, amb rentades a màquina, per exemple, o planxant roba. Tot i així, també valorarà l'esperit emprenedor de l'alumne i exigirà un mínim nivell de llengua catalana i castellana i de cultura general en matemàtiques, història, geografia i literatura.

LLàstima que Pilar Primo de Rivera se'n va anar i no és ja entre nosaltres, sinó podria encarregar-se del següent pas, recuperar la sección femenina per què totes les noies i dones espanyoles aprenguessin les feines pròpies del seu sexe, com la costura i aprendre de lletra entre altres activitats. ¡Ah! i la que no faci el curset no podrà tenir el pasaport.
La Formació Profesional, ja no és Formació i menys encara profesional, és la Sección Femenina amb toros incorporats.

sbd - 26.10.2015