L’abstenció dels tres regidors de Ciutadans de l’Ajuntament de Calataiud (Aragó) ha evitat que el consistori pugui retirar la medalla d’or que se li va concedir a Franco l’any 1951. El partit taronja va permetre que la moció que havia presentat el PSOE no prosperés, sumada la seva abstenció als vots en contra del PP i de el Partido Aragonesista.

La moció la va impulsar l’exalcalde i ara regidor socialista a la ciutat, Víctor Ruiz de Diego, per donar compliment a la Llei de Memòria Històrica, que estableix que les administracions públiques han de retirar tot tipus d’insígnia d’exaltació de la Guerra Civil i la repressió de la dictadura. El PP va justificar els seus vots en contra assegurant que com que la persona condecorada ja havia mort, la insígnia havia desaparegut com a tal, mentre que Ciutadans va optar per l'abstenció.

Aquest era el tercer cop que el ple abordava la retirada de la medalla d’or al dictador. El primer cop que el PSOE va presentar la moció va ser l’any 2009, i el segon el 2013. En aquesta ocasió, el text va comptar amb 7 vots a favor (5 de PSOE, 1 de Chunta Aragonesista i 1 de Aragón Si Puede), 10 vots en contra (8 del PP i 2 del Partido Aragonesista), i l'abstenció dels 3 regidors de Ciutadans. naciodigital.cat

Albert Rivera ho ha Justificat amb un argument molt recurrent del Pp, deixem els morts en pau, no reobrim velles ferides, que no s'ha de remenar la memòria històrica, etc. etc. i Franco continuarà amb la seva medalla d'or de l'ajuntament de Calataiud. De fet, C's han estat coherents amb el que són, un partit de dretes amb reminiscencies franquistes, i si algu n'esperava una altra cosa, és que és un sant innocent, C's  és el que és. i curiós com un producte polític com el d'Albert Rivera, per què C's no és un partit ni un projecte polític, C's és un producte polític creat per quatre anticatalans d'aqui, sota la síndrome de Xenius, i auspiciat i aupat per la cavera mediàtica de Madrid i els mItjans tradicionals tambè, tot per perjudicar al PSoE, però se'ls ha descontrolat la situació, i a qui resten vots és al Pp, possiblement per què els votants veuen en C's una dreta més moderada i moderna que el Pp, en la línia d'Adolfo Suárez i l'extinta UCD, i la veritat és que Rivera no fa escarafalls a la comparació, sap que li convé i l'ajuda.
I heus aci que un projecte polític que no anava enlloc, que era residual, pot competir amb els dos grans partits per guanyar les eleccions del 20D. S'ha de veure, però, descartat per la seva incongruencia Podemos, diria que a l'hora de la veritat el vot es bipolaritzarà entre PP-PSoE.
Franco pot estar tranquil, tot està lligat i ben lligat, fins i tot la medalla d'or de l'juntament de Calataiud. I si fa falta, ja surt la seva neta amb Bertin Osborne per lloar la seva bondadosa i venerable figura....