BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ
BLOC D'ACTUALITAT
Home » » ¿ÉS EL TERRORISME GIHADISTA EL MÉS PERILLÓS?

¿ÉS EL TERRORISME GIHADISTA EL MÉS PERILLÓS?

- Francesc Puigcarbó - dilluns, 16 de novembre de 2015 - 16.11.15Sí, per als musulmans. Fa uns dies, ISIS va assassinar 37 civils a Beirut en una zona habitada majoritàriament per xiïtes. En els nostres països, ningú va posar en circulació hashtags o campanyes d'homenatge. Fins i tot molts mitjans van titular que l'atemptat s'havia produït en una "zona controlada per Hesbol·là". No es fan hashtags per Hesbol·là.

En les guerres de l'Iraq i Síria desenes o centenars de milers de musulmans han mort en aquestes guerres civils el punt d'arrencada va ser la invasió nord-americana de l'Iraq. No ho oblidem. L'enderrocament de Saddam Hussein tenia com a objectiu no ia acabar amb una dictadura, sinó redissenyar les fronteres polítiques de l'Orient Mitjà i iniciar una nova era. "Serem rebuts com alliberadors", va dir Cheney al març de 2003.

Va ser un dels grans errors històrics de sempre, a l'altura de la invasió soviètica de l'Afganistan o la decisió de Hitler de llançar-se sobre l'URSS. Va reforçar l'Iran al portar els seus aliats al poder a Bagdad i va encoratjar una paranoia creixent en els règims sunnites sobre el creixent poder dels xiïtes. La campanya de bombardejos saudites al Iemen deu molt, gairebé tot, a aquesta confrontació que es repeteix amb diferents formes en diversos punts de l'Orient Mitjà i ha creat suficients monstres com perquè ens turmentint durant anys. Sempre estem a temps de crear-ne més. eldiario.es
SHARE

- Francesc Puigcarbó

3 Comentaris :

 1. La palabra terrorismo ya de por si da miedo.
  Evidentemente para unas poblaciones hay más miedo de unas bandas que de otras, pero Hezbolá siembra tanto terror en unos dominios como EI en otros.
  Quien da miedo es quien les vende las armas, que por cierto, todas son Kalasnikov

  ResponElimina
 2. si, Kalasnikov se'n deu fer un tip de fabricar rifles, escopetes, metralladores o com es digui. Made in Russia. Vaja! Espanya tambè deu n'hi do el que exporta en armes. Aqui és on hi el moll de l'os, la mare dels ous, si ningú els ven ames no poden matar, si no es a ganivetades, però tot es una farsa, una burla una riota, una vergonyosa farsa.

  ResponElimina
 3. i el és que és més trist és que aquests terroristes són quatre xitxarel·los eixelebrats, xusma sense cap grandesa revolucionaria de res, canalla en mes d'un cas.

  ResponElimina