Fernando Vallejo és potser un dels intel·lectuals més destacats de tota Iberoamèrica, un escriptor de gran enginy, però també un provocador nat. Aquí en teniu una petita mostra:

"He arribat a la conclusió que el cinema és com la novel·la, un gènere artificiós, mentider, condemnat a envellir amb la vellesa més trist ia desaparèixer."
(Extret de "El foc secret")

"L'esperança més babaua és la del cel, perquè com no sigui l'atmosfèric que de vegades plou i trona, no existeix. El que sí que existeix és l'infern i estem en ell, aquí a Colòmbia, un infern cada dia més calent. I no obstant això, no sempre va ser així; jo recordo al Medellín a la meva infantesa fresquet. Mataven a un que un altre, és clar, això és normal, molt humà, però amb moderació. Res a veure amb aquest bany de sang que ens està esquitxant avui a tots la roba. "
(De la conferència Els camins de l'esperança)

"Els ecologistes són especialment infames i mentiders: volen preservar les espècies d'aquesta terra per a l'home, perquè l'home les gaudeixi i se les mengi".
(Entrevista amb el diari espanyol El País)

"Opino que Colòmbia és miserable. Ho prova la quantitat de nenes que tenen el seu primer fill als 14 anys, de com estan plenes les comunes de Medellín i els pobles d'Antioquia. I ho proven també les dones amb nens de diversos marits, dos o tres o quatre pares que els seus fillets ni coneixen. L'ànima de Colòmbia està en l'Església i l'Església és miserable. Quan ja estàvem sortint de la plaga catòlica ens van caure els protestants. Que Déu és amor! Permetin-me que rigui. "
(Entrevista amb el diari colombià El Tiempo)

"El llibre és un invent meravellós."
(Entrevista amb el diari colombià El Tiempo)

"Seria fantàstic que s'acabés el cinema, el futbol, ​​la tirania, les dictadures, la que anomenen democràcia (que no n'hi ha en cap costat del món) i per descomptat, l'Església Catòlica i l'Islam."
(Declaracions fetes durant una entrevista amb la revista Els InRocks)

"Déu no existeix i si existeix no serveix per a un carall, sinó mira com estem tots de fotuts''



LA ESPAÑA ARRODILLADA - ARREZAFE

Passa sovint que no és que algú sigui especialment provocador, simplement, diu o escriu el que pensa, sense embuts,