La noticia l'he llegit a la Vanguardia, i demostra entre altres coses que és cert que estem manats per idiotes; prohibir els forns de llenya per coure les pizzes és com prohibir respirar, una bestiesa. Les mesures de les autoritats italianes arriben tard, i tot per no haver prohibit la circulació de vehícles motoritzats a temps, que aquests si que contaminen. 
Potser es arribada l'hora de prohibir els vehícles motoritzats de tot tipus, avions inclosos (com ja comentava fa uns dies) almenys en les árees més industrialitzades i poblades, llevat dels imprescindibles que de fet són pocs, i aprenem a moure'ns pel territori d'una altra manera, com es feia abans, vaja! Això fa temps que ho saben aquests governs, però la industria de l'automòbil és molt important amb tot el que comporta de llocs de treball i moviments de personal de cara al turisme interior i exterior que es veuria greument perjudicat.
Restringir la circulació, és més una mesura de cara a la galeria que útil, que els hi ho diguin als xinesos de Pequin. Aquí, o es canvia tot el sistema de funcionament d'aquesta societat, o anem camí del pedregar, i el fotut, és que les autoritats ho saben, però no s'atreveixen, no gosen a aplicar les mesures que serien necessàries per evitar aquest desastre, són mesures molt impopulars que afecten a molts nivells i ningú s'hi atreveix, però més tard o mes d'hora, aquestes i altres per evitar, per paliar la contaminació ambiental s'hauran de prendre, agradi o no, per més impopulars que siguin.

Hauria d'estar prohibir prohibir els forns de llenya per coure les pizzes, no és una mesura, és una bestiesa, no és ni el problema ni la solució, fa segles que els homínids cremem llenya i ho seguirem fent.....

Itàlia restringeix la circulació de vehicles en les grans ciutats i l'ús dels forns tradicionals de fusta. Els forns de fusta han estat prohibits pels alts nivells de contaminació que emeten. Les autoritats d'Itàlia han adoptat mesures contra els forns tradicionals de fusta per a pizza per reduir els alts nivells de contaminació de les grans ciutats.
L'alcalde de la localitat de Sant Vitalino, als afores de Nàpols, ha prohibit aquests forns. Segons la normativa municipal, els forns han de tenir filtres especials per a la pol·lució per poder funcionant.Les autoritats de Milà també han prohibit durant sis hores la circulació de cotxes, motocicletes i ciclomotors des d'aquest dilluns i fins dimecres per intentar reduir els alts nivells de contaminació, mentre que Roma no poden circular vehicles amb matrícula imparell durant un període de nou hores .
Les condicions meteorològiques gairebé sense vent, l'ambient sec i la manca de pluja ha impedit que es dispersi la contaminació ambiental, de manera que les autoritats municipals de Roma i de Milà han adoptat aquestes mesures restrictives, que no afecten vehicles que contaminen menys com els híbrids.
Les autoritats de Milà, que porta diversos dies sota un núvol de pol·lució, han posat en marxa un bitllet reduït de transport que permet moure tot el que es vulgui per la ciutat per 1,5 euros. Els que incompleixin la normativa s'arrisquen a fortes multes. L'alcalde de Milà, Giuliano Pisapia, va anunciar les restriccions la setmana passada i va instar totes les ciutats a introduir aquestes mateixes mesures de tres dies. "En aquests dies d'emergència no ens podem quedar impassibles", va dir.