L'expresident del comitè de govern d'Unió sembla que s'emociona en deixar la política. Josep Antoni Duran i Lleida acaba de deixar la política, o la política l'ha deixat a ell. Costa de creure després de més de tres dècades. Divendres a la nit va sopar amb companys del partit i no va poder evitar l'emoció. Ahir va rebre missatges de molts polítics, algun CDC el nom no el vol donar "per no perjudica a ningú".
Diu el paràsit:"Les coses hauria anat millor si Pujol hagués optat per mi", i es queda tan ample. Unió, i Unió és Duran, ha estat una rèmora, un paràsit inùtil que ha viscut molt bé a l'ombra de Convergència, rebén des del primer moment molt més del que donava o podia oferir, que tampoc era gran cosa. Duran no ha fet política, ha viscut i molt bé de la política durant 30 anys. Ara diu que s'en va, Llàstima, s'en va 30 anys tard. 
Tant d'esforç per a res, no haurà aconseguit ser ministre del govern Espanyol, encara que mai ho habia admès, aquesta era la seva aspiració. I és que el personatge com el que en queda del seu partit, no dona per a més. Al Palace el trobaran a faltar, jo no!.