BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ
BLOC D'ACTUALITAT
Home » » 'POSTUREO' AL PARLAMENT ESPANYOL

'POSTUREO' AL PARLAMENT ESPANYOL

- Francesc Puigcarbó - dimecres, 13 de gener de 2016 - 13.1.16


"La diputada de Podemos, Carolina Bescansa ha protagonitzat la imatge de la sessió de constitució del Congrés dels Diputats a l'acudir al seu escó acompanya del seu fill menor, un nen encara lactant. I aquest és precisament el motiu que la número tres del partit que lidera Pablo Iglesias ha esgrimit: la sessió anava a ser molt llarga i el nen necessita estar amb la seva mare. Davant d'un grup de periodistes, Bescansa s'ha mostrat partidària d'una "criança amb afecció". I ha criticat els que aquest dimecres han posat el crit al cel pel seu gest mentre ignoraven la qual, per a ella, era la notícia: la constatació del pacte entre PSOE, PP i Ciutadans.
"Defenso que les mares puguin criar els seus fills com vulguin", ha assegurat Bescansa contundent. La secretària d'Anàlisi i Programa de Podem ha explicat que la baixa de maternitat va concloure el passat 8 de gener i que no ha aconseguit que el nadó "s'enganxi" el biberó. Per això, explica, no l'ha deixat a la llar d'infants pública en què té plaça al municipi on resideix "i per la que he de pagar 340 euros". I per això, continua, tampoc l'ha deixat a la guarderia que té el Congrés: en una sessió tan llarga i tan nominal com la de constitució de la Cambra baixa hauria d'haver-se absentat per donar-li el pit."
No es el primer cas el d'una mare que s'emporta el seu nen a la feina, es el que passa quan no hi ha avis disponibles, però em dona la sensació que el cas que ens ocupa és més postureo i demagogia de cara a la galeria en pla progre gilipuà que pura necessitat. Sona molt a demagogia, a numeret de fira que, francament, Bescansa es podia haver estalviat, si realment vol donar exemple de bona mare, amb el que ha fet avui no ha estat capaç de trasmetre-ho, ans al contrari, s'ha limitat ha muntar un numeret entre ridícul i pintoresc, de la cosa aquella progre cutre salsitxera en la que ja s'hi alinea bastant Podemos. Amb aquesta mena d'ideologia progre demodé, que nomès és pose, façana, sense res al darrere i amb unes mans en general no massa netes, i sinó, al temps. Som al més de gener de 2016, no al 1968, però em temo que Bescansa no se n'ha assabentat.SHARE

- Francesc Puigcarbó

10 Comentaris :

 1. Mira:
  La guardería del Congreso creo fue puesta por la Chacón, que a su vez la utilizó, y no hizo falta llevara el bebe al escaño para demostrar que es buena madre.
  Estoy hasta los mismos de tanto teatro. Y te diré más, lo que está haciendo la Bescansa es dar la razón a la patronal....
  ¡¡¡¡ ves como se puede trabajar dando el pecho y llevando la criatura al sitio de trabajo ¡¡¡¡ ¿¿¿¿¿ para que coño os hacen falta cuatro meses de baja maternal ???????

  ResponElimina
 2. ES CERT, i és que com diu la dita, el que con críos se acuesta cagao se levanta.

  ResponElimina
 3. Francesc, jo tampoc ho haguera fet. Però penso que en aquest país hem de fer les coses més estranyes per fer entendre que volem un país normal. Tampoc Pablo Iglesias feia falta que parlés en l'idioma dels sorts, ni que una diputada basca parli en basc sabem que Espanya la "renyara" Cada cosa té el seu "què"

  No és normal que una mare doni el pit el seu nadó on vulgui?, i tu saps que això no és permet segons a on.(no parlo del Congrés) Inclús hi ha hagut alguna denuncia per fer-ho. (Ella i tots sabem que hi ha una guarderia, i pot anar a allá. I ja que hi és que hi vagi!).
  No és normal que hi hagi un traductor pels sorts?, i els bascs, catalans i gallecs? encara "no toca" que tothom parli en la seva llengua?. Doncs sembla què tot plegat sigui d'un altre món.

  ResponElimina
 4. JOSEP, una de les coses més boniques que es poden veure es a una mare donant el pit al seu fillet en un lloc públic, ho veig de tant en tant, i no es tracte de que em sembli bé, és que és el que ha de ser, pero al Parlament és una boutade.

  ResponElimina
 5. puede uno tomar partido por la simpatía que genera una mamá orgullosa de su bebé, o bien recusar el acto por considerarlo un espectáculo inapropiado, pero creo que aquí ocurrió algo de significación:
  -por supuesto que es especulación- creo que la joven devenida en política, que hace un par de años ni soñaba estar en los sillones de representantes de miles de ciudadanos españoles, ha querido expresar con actos todo cuanto la hace feliz y por supuesto, un pilar de su felicidad estriba en esa bella criatura
  en fin, no me inclinaría ni por la simpatía ni por la crítica
  un abrazo

  ResponElimina
 6. de acuerdo Omar, pero cada cosa en su sitio, y piensa a los peligros que expuso a su bebé con la chusma que deambula por el Parlamento, lo expuso a contaminación ética y moral.

  ResponElimina
 7. Tot és comèdia, sembla que també van agafar les bicis per fer quatre passes però així sortien a la foto, ara hem sabut els quatre rals que paguen per la guarderia que tenen allà, per cert... Jo crec que ho hauria de fer tothom, això de portar-hi les criatures, homes i dones, seria com al cine del meu barri pels passadissos del qual jugàvem a pilla-pilla, i de passada també hi podrien portar els avis que tinguin a les residències, per passar l'estona, bé, si és cosa d'un dia, ja s'ha fet tant de teiatru que no veu d'una cosa més i sembla que ja hi havia un antecedent d'una socialista tot i que no va sortir a tantes fotos, a les criatures les manipulem de forma descarada per tot arreu i així va el món

  ResponElimina
 8. em sona que si que una dirigent socialista tambè hi va dur la criatura, la guarderia la va fer posar Carme Chacón, ara això que dius de anar-hi a passar el matí està bé. Que no saps que fer amb l'avi, el portes al parlament i com sempre n'hi ha de buits l'asseus en un escó i que faci la dormideta o llegeixi el diari, i si s'escau pot votar i tot. La foto d'una iaia asseguda allí fent mitja seria entranyable.
  Teatro del malo i prou, això és.

  ResponElimina
 9. La Sra Chacón, cada vez que tenía que darle el pecho bajaba a la guardería y después volvía a su escaño. Lo leí en La Vanguardia hace tiempo, precisamente valorando el precio de la guardería de sus excelencias y comparándolas con las de Madrid y Barcelona.
  Esto es el tema de La Lupe y que el Mauriño sabe pronunciar tan bien : ¡ Teatro ¡

  ResponElimina
 10. Chacón feia el correcte,no cal muntar numerets de circ.

  ResponElimina