ÚLTIMS ESCRITS
latest

dijous, 4 de febrer de 2016

JOSEP MARIA ESPINÀS, 40 ANYS


"Si no m'equivoco -mai m'he sentit segur en el món de les xifres- no deuen faltar gaires dies, o setmanes, per poder celebrar que farà 40 anys que publico un article cada dia. Aquesta regularitat va començar a l'Avui i després -i fins ara- en aquest acollidor EL PERIÓDICO, que em deixa descansar els dilluns. Són bastants milers d'articles, i això vol dir milers de vegades que m'he preguntat: «De què parlaré, avui?» Els cronistes de política, d'esports, de vida cultural -una abraçada- saben en quin riu han de llançar l'ham de la canya de pescar notícies o idees. Jo em trobo cada dia havent de sobreviure, com a escriptor no especialitzat, davant d'una selva o d'un desert d'estímuls"...escriu Josep Maria Espinàs a la seva columna d'avui.

No sóc de números com ell, però en quaranta anys, menys els dilluns i el mes d'agost que fa vacances, són més o menys 11.500 articles (11.482), són molts i sempre interessants, amens, plens de sentit comú de petites observacions de les coses quotidianes. En la seva etapa actual a El periódico, la seva columna duu per títol: petit observatori, però jo gosaria afirmar que és un observatori molt gran, com ell, de les coses petites. Quaranta anys d'article diari no crec que ho hagi aconseguit ningú més, i consti en acta que en els diferents mitjans que ha publicat la seva columna, ha tingut de sempre a un fidel seguidor: Servidor de vostè Sr. Espinàs.
« PREV
NEXT »

4 comentaris

 1. Cullons ¡¡¡¡
  Me voy acercando a su edad...Es ud. un tipo digno...quiero envejecer como Ud.
  Salut Sr Espinàs ¡¡¡¡¡

  ResponElimina
 2. En té deu menys que el meu pare. 88 i el cap clar. Ja ho veus encara que ara com surt poc se li escapen coses. Ja voldria jo estar com ell d.ací a 18 anys.

  ResponElimina
 3. Tot un referent per mi. Llibres i articles, reflexions i maneres d'entendre i explicar les coses; totes les coses. Des de les mes petites i senzilles fins les que poden considerar-se més trascendents. Què per molts anys el poguem seguir tots aquells que tan el valorem.

  ResponElimina
 4. encara té corda per estona, sembla.

  ResponElimina