ÚLTIMS ESCRITS
latest

divendres, 19 de febrer de 2016

L´HOME DUPLICAT


Què és un humà? "Aquesta és la pregunta final. El nostre objectiu no és guanyar diners ni menjar aliments deliciosos, sinó comprendre'ns a nosaltres mateixos. No deixem de millorar per intentar esbrinar què ens fa humans", considera Hiroshi Ishiguro, director del laboratori d'Intel·ligència Robòtica de la Universitat d'Osaka. A la recerca de la resposta, ha creat una còpia robòtica de si mateix per poder estudiar-la amb deteniment. Geminoid HI-1 va néixer el 2006 i ja va per la seva quarta versió. La seva pell és silicona, però el pèl és de veritat, del model humà original: Ishiguro.
L'objectiu era que la seva cara fos idèntica a la del creador. "Estic interessat en la naturalesa humana, vull entendre'm mi mateix", explica Ishiguro. "Una vegada que als robots els posem voluntat i desig, seran capaços d'actuar d'una manera molt més humana i seran capaços d'entendre les intencions i desitjos de la gent", considera. Ishiguro creu que és possible que la seva còpia estigui a la seva alçada, ja que té la seva pròpia personalitat.
I augura: "Probablement, els androides acabin convertint-se en els nostres companys i amics. Els acabarem acceptant com als humans, especialment al Japó". Tem el possible rebuig dels més apocalíptics cap a la tecnologia? "Quan apareix una nova tecnologia, sempre hi ha una reacció negativa, però al final vam acabar acceptant-la", assegura sense dubtar-ho a elhuffpost.es

¡Bé! no deixa de ser un selfie en 3D, i una còpia és només això una còpia, si per aquí pretén conèixer-se, millorar, no crec avançi molt en el seu coneixement, la còpia és només física, no té comportament propi i si en té serà el programat per l'original que hauria de saber que cada un de nosaltres dels éssers humans és un original, únic e irrepetible, que mai s'arriba a conèixer del tot.


 
« PREV
NEXT »

4 comentaris

 1. Dentro de 25 años, cuando el autor tenga más o menos 75, y le pongan el clon que estará con el mismo pensamiento que ahora porque no habrá avanzado, ni experimentado en el cuerpo ningún deterioro, no te quepa duda de que no se podrán ver, y se pelearán constantemente.
  ¿ Te imaginas que te sentaras en frente tuyo, en la mesa de un bar, con 35 años menos y empezaras a hablarte ?...Hay quien llegaría a las manos.
  Salut

  ResponElimina
 2. No vull ni pensar-ho. Serà un altre jo.

  ResponElimina
 3. Decididamente hay gente que tiene un exceso de tiempo libre... no lo comprendo...es más, ni lo quiero comprender...

  ResponElimina
 4. yo tampoco, además lo que puedes llegar a detestar, a odiar a tu duplicado, no está escrito aún.

  ResponElimina