Què és un humà? "Aquesta és la pregunta final. El nostre objectiu no és guanyar diners ni menjar aliments deliciosos, sinó comprendre'ns a nosaltres mateixos. No deixem de millorar per intentar esbrinar què ens fa humans", considera Hiroshi Ishiguro, director del laboratori d'Intel·ligència Robòtica de la Universitat d'Osaka. A la recerca de la resposta, ha creat una còpia robòtica de si mateix per poder estudiar-la amb deteniment. Geminoid HI-1 va néixer el 2006 i ja va per la seva quarta versió. La seva pell és silicona, però el pèl és de veritat, del model humà original: Ishiguro.
L'objectiu era que la seva cara fos idèntica a la del creador. "Estic interessat en la naturalesa humana, vull entendre'm mi mateix", explica Ishiguro. "Una vegada que als robots els posem voluntat i desig, seran capaços d'actuar d'una manera molt més humana i seran capaços d'entendre les intencions i desitjos de la gent", considera. Ishiguro creu que és possible que la seva còpia estigui a la seva alçada, ja que té la seva pròpia personalitat.
I augura: "Probablement, els androides acabin convertint-se en els nostres companys i amics. Els acabarem acceptant com als humans, especialment al Japó". Tem el possible rebuig dels més apocalíptics cap a la tecnologia? "Quan apareix una nova tecnologia, sempre hi ha una reacció negativa, però al final vam acabar acceptant-la", assegura sense dubtar-ho a elhuffpost.es

¡Bé! no deixa de ser un selfie en 3D, i una còpia és només això una còpia, si per aquí pretén conèixer-se, millorar, no crec avançi molt en el seu coneixement, la còpia és només física, no té comportament propi i si en té serà el programat per l'original que hauria de saber que cada un de nosaltres dels éssers humans és un original, únic e irrepetible, que mai s'arriba a conèixer del tot.