ÚLTIMS ESCRITS:
latest

PROVOCAR MALDESTRAMENT


El president del grup del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha marxat sobtadament del lliurament dels premis Ciutat de Barcelona, just quan la poeta  Dolors Miquel recitava el poema 'Mare nostra', que comença dient: "Mare nostra que esteu en el zel, sigui santificat el vostre cony, l'epidural i la llevadora...". Segons fonts del PP, el cap de files hauria abandonat l'acte en considerar que el poema era "ofensiu" i que la seva lectura estava "fora de lloc" en el context dels premis.

El dissenyador Oscar Guayabero, quan ha sortit a recollir el seu premi, ha fet referència a l'incident: "Em sap greu que el senyor Fernández Díaz no sigui aquí perquè s'ha ofès per una cosa que s'ha dit, però no s'ofèn perquè hi ha 10.000 nens refugiats perduts per Europa", comentari que ha provocat els aplaudiments del públic.

El poema que Miquel ha recitat durant l'acte diu: "Mare nostra que esteu en el zel / Sigui santificat el vostre cony, l'epidural, la llevadora... / Vingui a nosaltres el vostre crit, el vostre amor, la vostra força... / Faci's la vostra voluntat al nostre úter sobre la terra / El nostre dia de cada dia doneu-nos avui / I no permeteu que els fills de puta avortin l'amor, facin la guerra / ans deslliureu-nos d'ells pels segles dels segles, Vagina". En acabar de recitar-lo, Miquel ha rebut forts aplaudiments.... S'ha de dir que la gent ho aplaudeix tot, o potser molts ni l'han escoltat quan vomitava el seu poema.

Doncs, potser no calia el poema de Miquel, hi ha gent que confón la manera de provocar, o d'intentar provocar per caure en la barroeria maldestre, o en la demagogia en el cas d'Oscar Guayabero que està mal informat en relacionar el tema amb els suposats 10.000 nens perduts a Europa, que hauria de saber s'ho va inventar The Guardian i tothom ho va donar per cert.

Mira que és difícil que pugui arribar a coincidir amb Alberto Fernández Díaz, però en aquest cas, crec ha obrat correctament en abandonar la cerimonia dels Premis Ciutat de Barcelona, i més ell que, com son germà, és catòlic, apostòlic, romà, periquitu i de l'Opus. No tot si val en nom de la modernitat i la trasgressió. No tinc ni idea de qui és Dolors Miquel, ni m'importa massa saber-ho, però el que no és, atès el que ha llegit avui, és poeta, i si una indigent mental que no ha entès res, i que pretèn maldestrament provocar, desconeixent que per això cal tenir intel·ligencia, finezza i, fins i tot, respecte, encara que sigui a una Mare de déu inexistent. Paraula d'ateu.
« PREV
NEXT »

8 comentaris

 1. Aplaudo tu entrada y la comparto al 100%.
  En la vida hay que saber estar. Y por supuesto, como decía el tal Salomón en uno de sus supuestos libros, hay un momento para cada cosa.
  Cuando las cosas se hacen con el culo, lo único que salen son pedos. Y este poema, que al igual en otro lugar está muy bien el recitarlo, allí, y en aquel momento no significaba nada más que hacerse significar.
  Sobre lo de los niños, lo primero es que no viene a cuento y no es comparable (¿volvemos al tu más?), y lo segundo es que no está verificado.

  Cuando el poder es analfabeto, los ciudadanos tienen la mejor coartada para imitarles y ejercer de energúmenos, que es, al fin y a la postre lo que ha hecho esta poeta en ese momento recitando lo que ella denomina poesía.

  Como bien dices, FRANCESC : " per això cal tenir intel·ligencia, finezza i, fins i tot, respecte, encara que sigui a una Mare de déu inexistent. "
  Salut

  ResponElimina
 2. Vaig veure una part de l'acte per BTV i va ser lamentable tot ell, avorrit i sense suc ni bruc, Miquel es una poeta que fa aquest tipus de poesia, adient a determinats recitals provocadors però que ahir estava fora de context, jo he de dir que és una poesia que no m'agrada ni hi connecto tot i que no li trec el seu mèrit en determinades circumstàncies, no es tracta d'irreverència sinó de mal gust però he escoltat poemes més estranys, d'altres no van marxar però feien cara de pòker, la veritat. No sé qui devia organitzar l'event, per no parlar dels presentadors, també lamentables, la noia amb poca roba, cosa que ara és una constant, això que les presentadores semblin nines barbie, en fi... l'únic bo és que van donar un premi als castellers del Poble-sec

  ResponElimina
 3. Fer demagogia barata a l'estil del Guayabero també és habitual i sempre rep aplaudiments, em temo que ja ho aplaudim tot, els del cinema i la faràndula acostumen a jugar amb aquestes coses i amb la gent, que som uns borregos, tot s'ha de dir

  ResponElimina
 4. ben vist Miquel, non era el lloc ni el moment, si és que hi ha un lloc i un moment recitar una bestiesa com aquesta.

  ResponElimina
 5. aquestes gales son totes un pal Júlia, jo ja en passo de veure-les, es veu que la dels Gaudí també va ser un desastre. I no cal, entenc que s'ha de saber estar, tambè per provocar s'ha de tenir estil i se n'ha de saber.

  ResponElimina
 6. Bueno, yo no soy cristiano (ni siquiera he bautizado a mis hijos) pero esto me parece una charlotada fuera de tono. Hay que tener respeto, hay que dar respeto porque sino llegara el día en que te faltaran al respeto y no podrás quejarte.
  Poca capacidad creativa tiene que tener esta señora.

  ResponElimina
 7. Por cierto, estaba en un bar cuando he visto la noticia y una persona a mi lado ha comentado: "Es fácil meterse con quienes sabes que no te van a contestar, ¿porque no se mete con el Islam que es la religión que más maltrata a las mujeres actualmente?"

  ResponElimina
 8. eso eso, a ver quien tiene lo que hay que tener para meterse con el Islam, fíjate en Charlie Hebdo

  ResponElimina